Наглядова рада «Укренерго» призначила виконувача обовʼязків голови правління

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Наглядова рада НЕК «Укренерго» призначила Олексія Брехта виконувачем обов’язків голови правління «Укренерго».

Про це повідомила пресслужба.

Протягом двох останніх років Брехт був членом правління «Укренерго». Він відповідав за експлуатацію, відновлення і розвиток мережі системи передачі. У компанії працює вже 23 роки, а в енергетичному секторі — 25.

Олексі Брехт сказав, що зараз головними завданнями є підготовка до опалювального сезону та відновлення обʼєктів, пошкоджених через російські обстріли.

За його словами, «Укренерго» зберігатиме курс на залучення міжнародної допомоги для відновлення високовольтної мережі та посилення її стійкості. Одна з цілей — поглибити інтеграцію до європейського енергетичного простору.

  • 30 серпня українські видання Forbes Ukraine та «Економічна правда» з посиланням на джерела написали, що президент України Володимир Зеленський на засіданні Ставки нібито звернувся до голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького з вимогою написати заяву про звільнення за власним бажанням — через поганий захист енергообʼєктів. Журналісти писали, що Кудрицький відмовився написати заяву. Тож розглянути його звільнення мала наглядова рада.
  • Увечері 2 вересня нардеп Ярослав Железняк і кілька українських медіа повідомили про звільнення Володимира Кудрицького з посади голови «Укренерго» — за це проголосували четверо членів наглядової ради. Обовʼязки голови «Укренерго» буде виконувати заступник голови правління Олексій Брехт.
  • 3 вересня голова наглядової ради «Укренерго» Данієль Доббені та її член Педер Андреасен достроково припинили свої повноваження через звільнення Володимира Кудрицького, яке вважають політично вмотивованим.