Син Байдена визнав себе винним у несплаті податків

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Син президента США Джо Байдена, 54-річний Хантер Байден, напередодні визнав себе винним за всіма девʼятьма звинуваченнями у справі про ухилення від податків. Суд призначив оголошення вироку на 16 грудня.

Про це повідомляє NBC News.

Міністерство юстиції повідомило, що Хантеру Байдену загрожує максимальне покарання у вигляді 17 років ув’язнення, водночас зазначивши, що вироки зазвичай оголошують мʼякші за максимальні.

Адвокат захисту Еббі Лоуелл заявив, що Хантер «сміливо і з любовʼю поставив свою сім’ю на перше місце», зазначивши, що визнання провини допомогло Хантеру уникнути «показового» судового процесу.

«Я не завдаватиму своїй сімʼї ще більшого болю, не піддаватиму ще більшому вторгненню в приватне життя і непотрібному збентеженню», — сказав Хантер.

Про яку справу йдеться

Хантеру Байдену інкримінують три кримінальних злочини та шість проступків, повʼязаних із несплатою податків, ухиленням від оподаткування і наданням неправдивих або шахрайських податкових декларацій.

За даними слідства, Байден-молодший протягом чотирьох років не сплатив $1,4 мільйона податків з доходів, які отримував від іноземних компаній.

Нещодавно в цій справі зʼявився новий епізод, згідно з яким Хантер Байден отримав гроші від сумнівного румунського бізнесмена нібито для лобіювання його інтересів.

  • Напередодні стало відомо, що Хантер планує частково визнати провину у справі про несплату податків. Байден-молодший хотів укласти так звану угоду Олфорда, за якою обвинувачений не визнає себе винним, але визнає, що прокурори мають достатньо доказів для винесення обвинувального вироку. Прокурори того ж дня виступили проти угоди.
  • У червні журі присяжних визнало Хантера Байдена винним у незаконному зберіганні зброї. Йому може загрожувати до 25 років увʼязнення, але цей вирок, імовірно, буде меншим або взагалі не передбачатиме тюремного терміну.