«Укроборонпром» уперше ввійшов до переліку 50 найкращих всесвітніх оборонних компаній

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

«Укроборонпром» вперше ввійшов до переліку 50 найкращих всесвітніх оборонних компаній за версією порталу Defense News. Концерн посів 49-те місце, піднявшись за рік на 16 сходинок.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін каже, що із сотні найбільших оборонних компаній світу саме «Укроборонпром» зростає найшвидше — його виручка за 2023 рік виросла на 72%, до $2,2 мільярда. За його словами, у перше півріччя 2024-го концерн тримав схожий темп.

Камишін наголосив, що розвиток оборонної промисловості спричинений війною. Тож зараз ціль усієї української оборонки одна — виробляти якнайбільше якісної зброї для Сил оборони.

«Утім, дивлячись на цей рейтинг, ми бачимо: після перемоги саме оборонка стане одним з найважливіших експортних напрямків нашої економіки», — зазначив Камишін.

  • Раніше Камишін пояснював, що українська оборонна промисловість вже настільки розігналась і розрослась, що український бюджет не може завантажити виробників замовленнями на повну. За його словами, спроможність українського ОПК становить майже $20 мільярдів. При цьому Україна має лише $6 мільярдів на закупівлю озброєння.