Мінкульт вніс ще кількох росіян до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці. Серед них — актор Машков

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Міністерство культури та інформаційної політики України додало ще шістьох росіян до переліку осіб, які загрожують національній безпеці.

Про це йдеться в наказі Мінкульту.

До списку додали російського актора Володимира Машкова, який пропагує агресивну війну проти України. Він входить до найближчого оточення найвищого військово-політичного керівництва РФ і неодноразово підтримував окупантів на масових заходах, у яких також брав участь лідер РФ Володим Путін. У березні 2024 року Служба безпеки України оголосила йому підозру в пропаганді війни та в посяганні на територіальну цілісність України.

Крім того, до переліку внесли російських акторів Наталію Антонову, Альону Яковлєву, Віталія Гогунського й Антона Батирєва, а також театрального режисера Сергія Векслера. Вони беруть участь у гібридній війні проти України, зокрема в пропагандистських заходах Росії, й активно підтримують російське вторгнення в Україну.

Перелік осіб, які загрожують національній безпеці, складає Мінкульт на підставі звернень Ради національної безпеки та оборони, СБУ, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.