Кабмін виділяє 1,65 млрд грн на оновлення курсу «Захист України»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів виділяє 1,65 мільярда гривень на закупівлю сучасного обладнання для оновленого курсу «Захист України», який проходитимуть школярі.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації, віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

«У містах створять навчальні осередки «Захисту України». Один буде на 5—10 шкіл чи на громаду. Якісно облаштований осередок означатиме, що діти з різних шкіл матимуть рівний доступ до якісного обладнання та зручного приміщення», — заявив Федоров.

Техніку для осередків закуплять через Prozorro Market. Йдеться про інтерактивні лазерні стрілецькі тренажери, симулятори управління дронами (до них входять дрон, інтерактивні окуляри, пульт та інше обладнання), навчальні тири й макети, аптечки й тренажери для серцевої реанімації, тренажер дефібрилятора, турнікети і т. ін.

Федоров пояснив, що в умовах технологічної війни діти мають уміти працювати з подібним обладнання ще зі школи, адже це основа безпечного майбутнього. Паралельно йде підготовка тренерами вчителів, які будуть викладати курс «Захист України».