Кілька тисяч людей вже подали заявки в Український легіон у Польщі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що в Український легіон, який формується на польській території, подали заявки кілька тисяч людей.

Про це він розповів на NATO Public Forum у Вашингтоні, де проходить саміт НАТО, передає Інтерфакс-Україна.

«У Польщі ми починаємо готувати першу українську бригаду, що складається з добровольців. У нас налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалося для участі в цьому призові. І що цікаво, багато хто з них справді хоче служити і ротувати своїх співвітчизників», — сказав Сікорський.

За його словами, Польща займеться навчанням та екіпіруванням добровольців, а потім вони будуть «надані Україні як підрозділ із правом повернення до Польщі в рамках ротації».

  • Створення Українського легіону в Польщі прописано в безпековій угоді з Україною, яку уклали 8 липня 2024 року. Це нове добровольче військове формування буде набирати українців, які живуть у Польщі та ЄС. Також до нього можуть приймати іноземців.
  • Міністр оборони України Рустем Умєров закликав українців за кордоном долучатися до легіону. Він зазначив, що добровольці отримають сучасну підготовку від союзників із Польщі, Литви та інших країн ЄС, а також будуть укомплектовані сучасним озброєнням.