Росія отримає план дій за результатами першого Саміту миру

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що погоджений на Саміті миру план дій буде доведений до представників РФ, щоб на другому Саміті можна було зафіксувати реальний кінець війни.

Про це він заявив у виступі на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

«Зараз тут немає Росії. Чому? Тому що якби Росія була зацікавлена в мирі, не було б війни. Ми повинні вирішувати разом, що означає справедливий мир для світу та яким чином він може бути досягнутий у справді тривалий спосіб. Статут ООН є основою для нас. А потім, коли план дій буде на столі, погоджений всіма і прозорий для народів, тоді його буде прокомуніковано представникам Росії, щоб на другому Саміті миру ми могли зафіксувати реальний кінець війни», — зазначив Зеленський.

За його словами, присутні на саміті країни мають разом вирішити, що означає «справедливий мир для світу та як його досягти».

  • У швейцарському Бюргенштоку 15—16 червня відбудеться Саміт миру, на якому обговорюватимуть три пункти формули миру: ядерну безпеку, продовольчу безпеку і звільнення військовополонених та українських дітей, яких викрала Росія. Як зазначали в Офісі президента України, Київ наполягав, щоб країни-агресора Росії на першому саміті не було. Відомо, що на Саміті присутні 57 голів держав і урядів з усього світу.