Міноборони не буде розсилати повістки через «Резерв+»

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Міністерство оборони України поки не планує розсилати повістки через мобільний застосунок «Резерв+».

Про це в ефірі телемарафону 28 травня сказала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

«Наразі роботи над таким функціоналом не ведеться, тому що немає законодавчого рішення на будь-якому рівні. Тому повістки через застосунок «Резерв+» не розсилаються. І поки що не плануються», — сказала вона.

Черногоренко нагадала, що свої дані, згідно з новими нормами мобілізації в Україні, які набули чинності з 18 травня, оновили вже понад 1,25 млн військовозобов’язаних, із них 1,1 млн — через застосунок «Резерв+».

  • Із 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію. Тепер усі військовозобовʼязані віком 18—60 років до 16 липня мають уточнити адресу проживання, номери засобів звʼязку, адреси електронної пошти та інші військово-облікові дані.
  • Оновити свої дані можна буде як у ТЦК чи ЦНАП, які діють по всій країні, так і онлайн — у новому застосунку від Міноборони «Резерв+», який надає доступ до інформації в реєстрі військовозобовʼязаних «Оберіг». Водночас, оновлюючи дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, військовозобовʼязаний також отримає відповідну відмітку у військовий квиток.
  • Наразі Міноборони працює над функцією генерації QR-коду в застосунку, який дозволить швидко отримати витяг з реєстру «Оберіг». Цей витяг має замінити військовий квиток. По суті, це буде аналогом COVID-сертифіката, який можна буде предʼявляти працівникам поліції, ТЦК і прикордонникам. Функцію мають запустити 18 червня.