У Вовчанську російський FPV-дрон поцілив у поліцейське авто під час евакуації

Автор:
Олександра Амру
Дата:

У Вовчанську росіяни вдарили FPV-дроном по автомобілю поліції під час евакуації. Один поліцейський загинув, ще один поранений.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

У момент влучання в авто було двоє поліцейських, які їхали рятувати цивільних.

Момент влучання FPV-дрона по автівці з поліцейськими.

Ігор Клименко / Telegram

«Ворожі безпілотники кружляють постійно. Небезпека для евакуаційних груп поліції залишається стабільно високою. Але поліцейські продовжують вивозити людей з-під обстрілів. Рятують попри ризики для власного життя та здоровʼя. Цю самопожертву потрібно памʼятати завжди», — заявив Клименко.

  • Уранці 10 травня росія розпочала новий наступ у Харківській області. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Сили оборони знали про плани окупантів у регіоні та готували відсіч. Пізніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти «вклинилися в оборону». Оперативна обстановка залишається складною і динамічно змінюється.
  • У північній частині міста Вовчанськ на Харківщині, де тривають активні бойові дії, російські війська не дозволяють цивільним евакуюватися. Людей викрадають і заганяють до підвалів. Також відомо про перші розстріли мирних. Утім, евакуаційні групи продовжують працювати у Вовчанську.