Мінфін: Україна виконала всі структурні маяки для перегляду програми фінансування від МВФ

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Україна повністю виконала всі структурні маяки та інші зобовʼязання в межах програми Механізму розширеного фінансування з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомила заступниця міністра фінансів Ольга Зикова агентству Інтерфакс-Україна.

«Усі структурні маяки виконано. Після того як ми отримали позитивні новини від Сполучених Штатів і маємо чітке розуміння плану роботи з Європейським Союзом щодо Ukraine Facility і відповідних траншів, ми можемо говорити про те, що ми в програмі й виконуємо свої зобовʼязання», — сказала вона.

Під час роботи місії йтиметься також про структурну роботу, щоб надалі залишатися в рамках програми. За словами заступниці міністра, напрацьовуватиметься план роботи до кінця року — до пʼятого перегляду програми.

«Критичних точок немає», — наголосила Зикова.

Вона нагадала, що перші місяці цього року за відсутності фінансування ЄС і США, яке частково компенсували Японія і Норвегія, Україна пройшла практично завдяки внутрішнім заходам: податок на надприбуток банків, дострокова сплата дивідендів найбільшими держкомпаніями.

  • МВФ схвалив чотирирічний кредит для України 2023 року. Програму скоординували з Європейським Союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову підтримку, щоб допомогти Україні покрити бюджетний дефіцит.
  • Останній на цей час, четвертий транш у розмірі $880 мільйонів Україна отримала наприкінці березня.