Генштаб заявив про втрати росіян у ще 1 400 військових. Яка ситуація на фронті

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що за минулу добу (19 травня) російські війська втратили орієнтовно 1 400 військовослужбовців (вбиті та поранені), 14 танків, 35 бронемашин і 50 артилерійських систем, дві реактивні системи, чотири засоби ППО, 60 одиниць автотехніки, дві одиниці спецтехніки, 81 безпілотник різного рівня, крилату ракету, а також один корабель (тральщик 266-М «Ковровець»).

Загальні втрати росії у війні проти України від початку повномасштабного вторгнення, за даними Генштабу ЗСУ, такі:

Facebook / Генеральний штаб ЗСУ

Ситуація на фронті

Генеральний штаб ЗСУ станом на 22:30 19 травня повідомляв, що ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. Сили оборони відбивають атаки та намагаються зірвати наступ росіян.

  • На Харківському напрямку минулої доби було 11 бойових зіткнень. Російські війська не полишали спроб прорвати оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців і Зеленого. Росіяни зазнали відчутних втрат — приблизно 114 військових і 30 одиниць техніки.
  • На Куп’янському напрямку було 12 боєзіткнень. Сили оборони успішно відбили атаки в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка, Берестове.
  • На Лиманському напрямку українські війська тримали ворога під вогнем та мали успіх на окремих ділянках.
  • Жорсткі бої точилися на Сіверському напрямку. Було 23 спроби прорвати оборону. Ворог намагався пройти в районі Білогорівки і атакував сектор 17 разів. Успіху не мав і зазнав значних втрат (53 особи вбитими та пораненими, знищені 14 одиниць техніки).
  • На Краматорському напрямку російські війська 14 разів безуспішно намагалися прорвати оборону поблизу населених пунктів Калинівка, Новий, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка.
  • На Покровському напрямку було 25 штурмів позицій українських військ. Сили оборони намагаються стабілізувати ситуацію. Попередні втрати противника на цьому напрямку — 118 окупантів убитими та пораненими, знищені та пошкоджені 8 одиниць техніки.
  • На Курахівському напрямку було 10 зіткнень. Росіяни намагаються просунутися до пунктів Георгіївка, Парасковіївка, Новомихайлівка та Водяне. Всі атаки відбили.
  • На Времівському напрямку війська рф провели чотири безуспішні спроби прорвати оборону в напрямку Старомайорського та Урожайного.
  • На Придніпровському напрямку росіяни намагалися шість разів відтіснити підрозділи ЗСУ від Кринок. Успіху вони не мали.

Аналітичний проєкт DeepState, який співпрацює з Міноборони України, 20 травня повідомив, що російські війська просунулись південно-східніше та південніше Роботиного, біля Вербового, в Парасковіївці, в Нетайловому, біля Яснобродівки, Новопокровського, Кераміка, Берестового, в Зеленому та біля Бугруватки.