Червоний Хрест збільшує допомогу для переселенців на тлі загострення боїв на Харківщині

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Міжнародний комітет Червоного Хреста збільшує обсяг допомоги для переселенців Харківської області, яким довелося залишити свій дім через загострення бойових дій у регіоні.

Про це повідомила пресслужба МКЧХ.

Всього було евакуйовано близько 8 000 людей, багато хто з них знайшов прихисток в інших сімʼях чи в родичів. Водночас цивільні з прикордонних районів продовжують прибувати в центри колективного розміщення ВПО в Харкові.

МКЧХ передав продукти та предмети особистої гігієни, щоб підтримати Товариство Червоного Хреста України. Крім того, МКЧХ підтримує низку медичних закладів у Харківській області й передає їм предмети медичного призначення для лікування людей, які дістали поранень внаслідок ескалації бойових дій.

«Ця хвиля переміщених осіб у Харкові є однією з найбільших з тих, що ми спостерігали в Україні в цьому році», — сказав глава делегації МКЧХ в Україні Юрг Еглінпід час відвідування Харкова на цьому тижні.

Наступ росіян на Харківщину

Уранці 10 травня росія розпочала новий наступ у Харківській області, повідомив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що Сили оборони знали про плани окупантів у регіоні та готували відсіч. Пізніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти «вклинилися в оборону». Нині оперативна обстановка залишається складною та динамічно змінюється.

deepstatemap.live

Вранці 16 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України призупинили просування російських окупантів на Харківщині та зірвали їхні плани закріпитися у Вовчанську. Бої тривають у межах міської забудови на півночі Вовчанська.

У північній частині міста Вовчанськ на Харківщині, де тривають активні бойові дії, російські окупанти беруть цивільних мешканців у полон. Відомо про перші розстріли.