Швейцарія перемогла на «Євробаченні-2024». Україна посіла 3 місце

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Швейцарія перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення-2024». Україна посіла 3 місце.

Швейцарський виконавець Nemo з піснею “ The Code” набрали 591 бал від журі та глядачів у фіналі конкурсу.

Друге місце у представника Хорватії Baby Lasagna. Він взяв 547 балів.

Представники України Jerry Heil та аlyona alyona посіли 3 місце у фіналі «Євробачення-2024», набравши 453 бали від глядачів та журі.

Таблиця з підсумками результатів голосування виглядала так:

  • Пісенний конкурс «Євробачення-2024» проходив у шведському Мальме. На ньому мали виступати 26 учасників, але представника від Нідерландів Йоста Кляйна дискваліфікували через звинувачення у насильницькій поведінці щодо співробітниці телевізійної команди після виступу в півфіналі. Його справою займається поліція, а нідерландський мовник заявив, що Кляйн не чіпав операторку.
  • Сам конкурс проходив з протестами пропалестинських активістів, які вимагали відсторонити учасницю від Ізраїлю на тлі операції ЦАХАЛ у секторі Гази, яка почалась у відповідь на напад палестинського руху ХАМАС 7 жовтня 2023 року. Поліції в Мальме довелося посилити заходи безпеки. Під час акцій затримали понад сотню активістів.
  • На самому конкурсі відкритої ворожнечі до представниці Ізраїлю Еден Голан не було, але деякі з учасників відкрито виступали на підтримку Палестини. Серед них представниця від Ірландії Вambie Thug.