ВАКС конфіскував майно ексміністра освіти, держзрадника Табачника

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції до ексміністра освіти і науки Дмитра Табачника, якого визнали винним у держзраді, пособництві росії та порушенні законів і звичаїв війни.

Про це пише пресслужба Мінʼюсту.

У дохід держави суд стягнув половину квартири, пʼять земельних ділянок, житловий будинок та грошові активи. Це майно було або прямо записане на нього, або на його мати.

Центр протидії корупції уточнює, що конфіскували половину квартири на вул. Ярославів Вал у Києві, 5 земельних ділянок в елітному селі Козин, будинок в Козині на березі Дніпра площею 672 кв. м, майже $144 тисяч на рахунку в банку, право на компенсацію 40,6 мільйона гривень і право вимоги до одного із банків на 191 тисячу гривень.

Дмитро Табачник зараз перебуває на тимчасово окупованих територіях України, допомагає функціонувати окупаційним адміністраціям і підтримує російську агресію.

  • У листопаді 2022 року Дмитру Табачнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Згодом Служба безпеки наклала арешт на його майно. 12 травня 2023 року Табачнику додатково повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) і ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни).
  • У березні 2024 року Табачника заочно засудили до 15 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво державі агресору.