Російські війська завдали масованого ракетного удару по Україні. Які області постраждали

Автори:
Ліза Бровко, Софія Телішевська
Дата:

Російські окупанти вночі 11 квітня завдали по Україні масованого удару ракетами й дронами — цілилися в критичну інфраструктуру.

Харків

У Харкові та області зафіксували щонайменше десять ударів по критичній інфраструктурі. В місті є перебої з електропостачанням, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Метро Харкова найближчі години не працюватиме.

Київ

На Київську область росіяни теж спрямували дрони-камікадзе і ракети, атакуючи обʼєкт критичної інфраструктури. Оперативні служби гасять там пожежу. Про постраждалих чи загиблих інформації немає, зазначили в Київській ОВА. Згодом стало відомо, що окупанти повністю зруйнували найпотужнішу в Київські області Трипільську ТЕС — вона розташована менш ніж за 20 км від Києва.

Львів

У Львівській області ворог атакував два підземні сховища газу (ПСГ) України, вони й далі працюють. За даними Повітряних сил, винищувачі МіГ-31К вдарили по Стрию ракетами «Кинджал» — поцілили в обʼєкт газорозподільної інфраструктури у Стрийському районі й електропідстанцію в Червоноградському.

Постраждалих і загиблих унаслідок атаки немає. За словами голови ОВА, усі системи життєзабезпечення в області працюють у штатному режимі.

Інші області

Також стратегічна авіація росії запустила крилаті ракети Х-101. Вибухи лунали у Львівській, Івано-Франківській та Волинській областях. Атаку підтримували дрони Shahed. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, російські окупанти атакували обʼєкти генерації та системи передачі в Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

У Генштабі ЗСУ додали, що сили ППО збили 37 із 40 запущених безпілотників. Інформацію про збиті ракети ще уточнюють.