Головнокомандувач Сирський заявив про переформатування деяких угруповань військ

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про переформатування деяких угрупованнь військ (сил). Насамперед йдеться про управлінський кадровий потенціал, його грамотний та раціональний перерозподіл.

Зараз проводять організаційні заходи, щоб спростити й максимально підвищити якість і оперативність управління. Оптимізують військові організаційні структури, які безпосередньо беруть участь у відбитті агресії рф.

Сирський наголосив, що пріоритетом залишається ротація особового складу бойових бригад.

«Крім того, важливо приділяти більше уваги питанням відпочинку наших воїнів, доукомплектування озброєнням і військовою технікою та відновлення боєздатності бригад загалом. Цей процес уже запущено, далі він буде лише нарощуватися», — повідомив Сирський.

  • 25 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що головком Сирський проводить аудит у ЗСУ. Він хоче побувати в кожній бригаді на кожному напрямку, щоб зробити висновки. Аудит має дати точну картину того, що робиться в бригадах. Треба впорядкувати питання резервів, ротацій, підготовки військових і надходження техніки. Деякі бригади не отримали обіцяної техніки, і це треба враховувати під час планування.
  • Пізніше Сирський заявив, що деяким бригадам не вдається стримувати ворожі атаки й тримати позиції через недостатню підготовку, досвід і відповідальність командирів. Урахувавши це, Сирський оголосив про кадрові зміни серед командирів бригад.