Фахівці ГУР зламали Міноборони рф і отримали доступ до секретних документів

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Хакери Головного управління розвідки Міноборони України зламали Міноборони рф і отримали доступ до його серверів, а ще до софту, шифрів і секретних документів.

Про це повідомила пресслужба ГУР.

Українська спецслужба володіє наказами, звітами, розпорядженнями, доповідями та іншими документами, які циркулювали між приблизно 2 000 структурними одиницями Міноборони росії. Ще українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало Міноборони рф.

Це дозволяє встановити повну будову системи російського Міноборони та його ланок. Кіберфахівці ідентифікували генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів Міноборони рф, а ще заступників, помічників, спеціалістів — усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою «Бюрократъ».

У розпорядженні воєнної розвідки України, наприклад, опинилася службова документація заступника міністра оборони рф Іванова Тимура Вадимовича. Цей заступник міністра оборони рф Сергія Шойгу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною.

  • У січні 2024 року хакери зламали російське держпідприємство, яке будує військові обʼєкти по всій території росії, і викачали понад 1,2 ТБ даних «Головного військово-будівельного управління спеціальних обʼєктів». Це понад 500 паспортiв військових обʼєктів Міноборони рф, зокрема арсенали озброєння, майданчики зенітно-ракетних комплексів, штаби, казарми — навіть ті, що розташовані на захоплених ворогом територіях України, та інша технічно-проєктна документація.