Нардепа від «Слуги народу» Олександра Маріковського судитимуть. Його підозрюють у недостовірному декларуванні 24 млн грн

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Національне антикорупційне бюро України разом зі Спеціальною антикорупційною прокуратурою відправили на лаву підсудних чинного народного депутата України, якого обвинувачують у недостовірному декларуванні понад 24 мільйонів гривень.

Про це повідомляє НАБУ.

Імʼя підозрюваного досі не називають, але джерела «Бабеля» у правоохоронних органах кажуть, що йдеться про нардепа від «Слуги народу» Олександра Маріковського.

За даними слідства, у 2020 році народний обранець задекларував криптовалюту на 24,6 мільйона гривень, яка нібито належала йому ще з 2019 року.

НАБУ і САП зʼясували, що цей криптовалютний гаманець насправді ніколи не належав нардепу, а купували задекларовану криптовалюту іноземці, які жодного стосунку до депутата не мають.

Максимальне покарання, яке загрожує нардепу за недостовірне декларування (ч. 2 ст. 366-2 КК) — до двох років увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки.

Інші передбачені статтею Кримінального кодексу покарання: штраф до 85 000 гривень або від 150 до 240 годин громадських робіт.

У НАБУ зазначили, що розслідуванню сприяла співпраця з компетентними органами США в межах міжнародної правової допомоги.