Представник розвідки назвав кількість російських військових, які зараз воюють в Україні

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Сухопутна частина російського угруповання, розташованого на території України, становить приблизно 470 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

«Якщо говорити про те, що змінилося за цей час — то це чисельність угруповання, розгорнутого на нашій території. Наразі сухопутний компонент, сухопутна частина угруповання, яка розташована на території України, становить близько 470 тисяч військовослужбовців. І це тільки сухопутний компонент, я не беру авіацію, не рахуємо сюди Військово-морський флот, який теж залучається до проведення операцій, до завдання ударів», — сказав він.

За його словами, із 470 тисяч 33 тисячі — це війська Росгвардії, вони сконцентровані на окупованих територіях. «Це ті люди, які забезпечують діяльність окупаційної влади, охорону стратегічних об’єктів і за необхідності можуть виконувати завдання оборони саме на тимчасово окупованих територіях», — додав Скібіцький.

Також додатково з’явилося угруповання прикриття російського кордону на території трьох областей — Бєлгородської, Курської та Брянської.

  • У середині січня 2024 року розвідка нарахувала в Україні 462 тисячі окупантів, з яких 35 тисяч — військовослужбовці Росгвардії.
  • Для порівняння: у лютому 2022 року, коли росія починала вторгнення в Україну, на українському кордоні було майже 190 тисяч військових. У грудні 2023 року, за оцінками ГУР, в Україні було 443 тисячі окупантів російського війська і ще 30 тисяч із Росгвардії. Тобто кількість окупаційного контингенту постійно зростає.