В ексгубернатора Севастополя знайшли британське громадянство — він перебуває під слідством у Лондоні

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У Лондоні колишнього російського губернатора окупованого Севастополя Дмитра Овсяннікова відпустили під заставу за рішенням Королівського суду району Сазерк. Під час засідання виявилося, що у фігуранта є російське та британське громадянство — обидва паспорти в нього вилучили, повідомляє російська служба ВВС.

Тепер Овсянніков повинен дотримуватися комендантської години з 21:00 до 05:00, залишаючись вдома з електронним браслетом, і щодня відзначатись у поліції.

Його звинувачують у порушенні санкцій та відмиванні грошей. Розгляд справи по суті розпочнеться 10 березня 2025 року.

За даними слідства, Овсянніков намагався обійти санкції та відкрив рахунок у Лондонському банку на загальну суму £65 тисяч і зберігав £77,5 тисячі «злочинної готівки».

Велика Британія запровадила санкції проти Овсяннікова наприкінці 2020 року і заморозила його активи. У березні 2022 року додали заборону на користування трастовими послугами.

У 2023 році Овсяннікова виключили зі списку санкцій Євросоюзу. Суд мотивував це тим, що чиновник більше не обіймає посад, за роботу на яких він потрапив під санкції. Із британського списку його не виключали.

  • На посаді губернатора окупаційної влади в Севастополі Дмитро Овсянніков працював у 2017—2019 роках. До цього і після цього він був заступником російського міністра промисловості та торгівлі. У 2020 році його зняли з посади та звільнили з уряду, як стверджувалося, через скандал з непристойною поведінкою в аеропорту Іжевська.