Польські фермери почали блокаду шостого пункту пропуску «Корчова — Краковець»

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Польські фермери почали блокаду шостого пункту пропуску «Корчова — Краковець». Вони створюють перепони для вантажівок.

Про це повідомила Державна прикордонна служба.

Через польську блокаду ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на вʼїзд на цьому пункті пропуску. На вʼїзд в Україну на території Польщі очікують приблизно 1 730 вантажівок.

Водночас польські фермери сказали, що не планують перешкоджати руху автобусів і легковиків.

За словами речника Держприкордонслужби Андрія Демченка, через протест польських фермерів на кордоні, імовірно, є затримка з пропуском гуманітарної допомоги. Після аналізу руху вантажівок у ДПСУ виникли сумніви, що поляки пропускають необхідну чи можливу кількість гуманітарної допомоги, яка їде в Україну з усіх напрямків.

  • Польські фермери й перевізники блокують пункти пропуску на кордоні з Україною з кінця минулого року. Вони вимагають субсидій, зупинити експорт дешевої української продукції, а також повернути систему дозволів для українських перевізників. Уряд Польщі також хотів просунути останній пункт, тобто скасувати транспортний безвіз.
  • У Польщі 9 лютого фермери почали великий страйк до березня. На 20 лютого вони анонсували блокаду всіх пунктів пропуску з Україною.
  • У відповідь на дії поляків українські перевізники почали акцію протесту біля міжнародного пункту пропуску «Ягодин — Дорогуськ».