В Україну прибула місія Міжнародного валютного фонду

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Команда Міжнародного валютного фонду на чолі з Умою Рамакрішнан розпочала зустрічі в Києві з представниками влади України та іншими партнерами.

Про це заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду Ваграм Степанян.

«Дискусії фокусуватимуться на цілях економічної політики влади України та викликах, що стоять перед економікою України. Команда МВФ також візьме участь 13 лютого в інавгураційному засіданні керівного комітету Фонду розвитку потенціалу України, який адмініструє МВФ. На цій зустрічі обговорюватимуть пріоритети щодо посилення можливостей України та підтримку Міжнародного валютного фондоу», – йдеться в заяві.

Після цього, 17 лютого у Варшаві, місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне дискусії з представниками влади України в контексті третього перегляду програми розширеного фінансування.

  • 14 грудня 2023 року Україна отримала третій транш фінансування на суму близько $900 мільйонів від Міжнародного валютного фонду в межах програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility — EFF). Ці кошти є результатом успішного другого перегляду програми EFF Виконавчою радою МВФ.