Сенат США проголосував за розгляд окремого законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Сенат США повторно переглянув законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню без угоди про міграційну реформу і безпеку кордону. Законопроєкт набрав 67 голосів сенаторів (потрібно було подолати поріг у 60).

Це дозволило відкрити дебати щодо законопроекту, тобто голосування не було фінальним. Після Сенату документ перейде до голосування в Палаті представників, але невідомо, коли спікер Майк Джонсон проведе голосування та чи взагалі зробить це.

Законопроєкт передбачає виділення $95,3 мільярда допомоги союзникам США — Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Напередодні ввечері Сенат США провалив процедурне голосування за законопроєкт, що передбачає допомогу Ізраїлю, Україні та посилення заходів контролю на південному кордоні Штатів. Пакет на $118 мільярдів передбачав надання Україні $60 мільярдів і містив імміграційну реформу, якої вимагали республіканці. Перед цим президент США Джо Байден звинуватив Дональда Трампа в падінні підтримки республіканцями законопроєкту.

  • Раніше спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон заявив, що наступного тижня Палата представників США голосуватиме за окремий законопроєкт, який передбачає допомогу тільки Ізраїлю на понад $17 мільярдів. У Білому домі заявили, що Джо Байден ветує законопроєкт, що передбачає надання допомоги Ізраїлю окремо від України.