Картину колишньої королеви Данії Маргрете ІІ виставили на аукціон. Це рідкісний лот

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Картину колишньої королеви Данії Маргрете ІІ виставили на аукціон. Попередньо лот оцінюють в $11—15 тисяч, його можна буде придбати в березні.

Про це йдеться на сайті аукціонного дому Bruun Rasmussen.

Роботи королеви Маргрете ІІ виставлялись на багатьох виставках, проте можливість купити бодай одну зʼявляється рідко. Картину, яку зараз виставили ​​на аукціон, королева написала в 1988 році — саме тоді вона почала активно виставляти свої роботи.

Цю картину колишня королева Данії Маргрете ІІ написала в 1988 році.

Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Королева Маргрете ІІ особисто подарувала картину тодішньому маршалу двору Гансу Солвгою, відтоді вона є власністю його сімʼї.

«Королева знайшла натхнення для картини, виставленої на аукціон, у світі природи. Це дуже особистий мистецький всесвіт. Картина свідчить про величезну пристрасть королеви до мистецтва і творчої роботи та про її плідність», — так картину королеви описав фахівець із сучасного мистецтва аукціонного дому Bruun Rasmussen Нільс Бое-Хауггаард.

Королева Маргрете ІІ змалку захоплювалася малюванням і зберегла інтерес до нього в дорослому житті. Вона постійно експерементує в різних мистецьких сферах — у живописі й акварелі, декупажі, вирізці, вишивці, текстилі, а також створює костюми для балетних вистав.

  • Королева Маргрете II зійшла на трон 14 січня 1972 року, після того як помер її батько король Фредерік IX. На момент коронації їй був 31 рік. Маргрете II керувала найдовше з нині живих монархів Європи — понад 50 років.
  • Про зречення престолу королева Маргрете оголосила в новорічному зверненні 31 грудня 2023 року. Вона розірвала традицію довічного перебування на троні, якої королівський дім Данії дотримувався протягом багатьох поколінь.