Авіатроща в Броварах. Мешканця Київщини підозрюють у крадіжці картки та грошей загиблого члена екіпажу

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Жителю Київщини оголосили про підозру у крадіжці банківської картки та мобільного телефону загиблого в авіакатастрофі в Броварах члена екіпажу.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, у січні 2023 року після авіакатастрофи в Броварах підозрюваний прийшов на місце події. Він нібито скористався скупченням людей і привласнив мобільний телефон і візитницю з банківською карткою одного з загиблих членів екіпажу.

За версією слідства, чоловік розрахувався карткою 14 разів — кошти знімав у банкоматі, касах магазинів та витрачав на онлайн-розваги. Суму збитків встановлюють. Йому оголосили підозру за ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України — чоловіку загрожує до восьми років за ґратами.

Національна поліція України

Про списання коштів з поточного та кредитного рахунків стало відомо під час оформлення спадщини. Дружина загиблого звернулась із заявою до правоохоронців. Зараз підозрюваному обирають запобіжний захід.

  • 18 січня 2023 року в місті Бровари Київської області поруч із дитячим садком і житловим будинком упав гвинтокрил. На борту було керівництво МВС, яке летіло у відрядження. Загинули 14 людей, зокрема одна дитина, міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін і державний секретар Юрій Лубкович.
  • 27 листопада 2023 року ДБР завершило справу про авіатрощу в Броварах. За даними слідства, посадовці припустилися відвертих порушень правил безпеки руху та експлуатації гелікоптера. Підозри отримали посадовці Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів гелікоптера — їм загрожує позбавлення волі до 10 років.