Міноборони України підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Міністерство оборони України готове внести нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. У ній врахували всі пропозиції, погоджені з депутатами на засіданнях Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров.

Нову редакцію законопроєкту готові внести в «найближчий час» — попередню редакцію вже відкликали.

Умєров зазначив, що над мобілізаційним законопроєктом працювали пів року в робочій групі, до якої входили представники всіх фракцій парламенту, команди Міністерства оборони, Генерального штабу та кількох інших міністерств і відомств. Після реєстрації законопроекту в парламенті команда Міноборони разом з головнокомандувачем Валерієм Залужним і начальником Генштабу Сергієм Шапталою брали участь в обговореннях і закритих нарадах — пояснювали необхідність цього рішення.

«Воїнам треба дати можливість відпочити. Це справедливо. Звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську. Ті з них, хто обере залишитися, потребуватимуть щонайменше кількох місяців відпустки. Це чесно. Строковиків треба нарешті відпустити додому. Це правильно», — заявив Умєров.

Він наголосив, що зараз питання мобілізації, військового обліку і проведення ротацій політизуються та гальмуються, а це неприпустимо в часи великої війни.