Рада Україна-НАТО: Союзники нададуть мільярди євро допомоги в цьому році

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

На засіданні Ради Україна-НАТО союзники засудили посилення російських авіаударів по Україні, а також використання росією балістичних ракет із Північної Кореї та безпілотників з Ірану. Водночас вони окреслили плани надати мільярди євро допомоги Україні у 2024 році.

Про це пише пресслужба Альянсу.

Через механізми НАТО країни Альянсу купують до тисячі ракет для систем ППО Patriot, щоб поповнити свої запаси й зміцнити протиповітряну оборону України. На засіданні союзники наголосили, що продовжуватимуть надавати Україні військову, економічну та гуманітарну допомогу.

Зустріч проходила на рівні послів. Її скликала Україна. У Раді головував генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. З боку України віртуально до зустрічі приєдналися командувач Повітряних сил Микола Олещук і заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергієв.

Місія України при НАТО зауважила, що деякі країни анонсували наступні пакети допомоги та оголосили про збільшення своїх фінансових внесків до Комплексного пакету допомоги для задоволення першочергових потреб України.

Члени Альянсу також виступили за спільні санкції проти КНДР та Ірану.