Марʼяну Безуглу відкликали з посади заступника голови комітету з нацбезпеки. За це має ще проголосувати Рада

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Комітет з питань оборони та розвідки проголосував за відкликання Марʼяни Безуглої з посади заступника голови комітету, повідомили нардепи Вадим Івченко та Ярослав Железняк. Останній додав, що вона залишається членом комітету.

Сама Безугла написала, що для того, аби її виключити, потрібно голосувати у Верховній Раді. Железняк заявив, що для цього потрібно понад 226 голосів у парламенті.

«Окрема «подяка» [голові комітету] Завітневичу, що інціативно поставив на голосування таку рекомендацію», — додала Безугла.

  • Марʼяна Безугла з листопада 2023 року закликала головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного піти у відставку, оскільки він не надав «ніякого плану дій на 2024 рік», і всіляко його критикувала.
  • У коментарі «Суспільному» голова комітету нардеп Роман Костенко сказав, що Залужний взагалі не мав подавати плану, а комітет його не вимагав. Очільник громадської організації «Демократична сокира» і військовий Юрій Гудименко написав, що Безугла своїми постами вчиняє злочин, і написав відповідну заяву до СБУ.
  • Джерела «Бабеля» в керівництві «Слуги народу», представником якої є Безугла, казали про вимоги частини нардепів виключити Безуглу з фракції.