Тіла трьох розстріляних росіянами українських полонених евакуювали. Це були бійці 82 бригади ДШВ

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Тіла трьох розстріляних росіянами українських полонених евакуювали. Це були бійці 82 окремої десантно-штурмової бригади, які потрапили в полон, отримавши поранення і контузії.

Про це повідомили в командуванні Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Це кримінальне правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи передадуть до Міжнародного кримінального суду, зазначили в командуванні.

«Рано чи пізно, воєнні злочинці з російської федерації будуть відповідати за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом», — наголосили в ДШВ.

  • Російські окупанти поблизу Роботиного на Запоріжжі розстріляли трьох українських військовополонених. На кадрах поширеного в мережі відео видно, що українські військові вже були взяті в полон та не чинили опору. Окупанти їх розстріляли, що є порушенням Женевської конвенції.
  • Керівник департаменту протидії злочинам Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов повідомив, що ймовірними підозрюваними в розстрілі трьох українських військовополонених на Запоріжжі є російські окупанти із 76 гвардійської десантно-штурмової дивізії, також відомої як Псковська десантна дивізія.