Поліція пояснила, що відбувається на відео, де нібито у Львові силоміць мобілізують чоловіка

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Напередодні, 16 грудня, у соцмережах поширили відео, де люди у військовій формі й поліція нібито в рамках мобілізації затримують чоловіка. За даними опису до відео, подія сталася у Львові.

Сьогодні ж патрульна поліція України пояснила, що чоловіка затримали за порушення громадського спокою, а люди у військовій формі, які допомагали патрульним, не мають стосунку до представників військкоматів.

На вулиці Шпитальній до патрульних звернувся чоловік у військовій формі й повідомив, що інший громадянин, який проживає у готелі на вулиці Котлярській, будучи нетверезим ображав адміністратора закладу, пошкодив стіни номера, лаявся.

«Вони його вивели з готелю і намагаються вгамувати. Конфлікт продовжився надворі. Вже в присутності патрульних чоловік продовжував поводитися неадекватно, ображав присутніх, міг зашкодити собі та іншим особам. Тому патрульні прийняли рішення застосувати фізичну силу для затримання порушника», — повідомили в поліції.

Затриманого чоловіка доставили в управління поліції та викликали бригаду швидкої, щоб йому надали допомогу. Він виявився солдатом однієї з військових частин.

  • У кінці листопада у Львові люди у військовій формі заштовхали чоловіка в бус і вибили телефон з рук жінки, яка хотіла це все зняти. Львівській обласний територіальний центр комплектування перевіряє причетність військовослужбовців ТЦК до цього інциденту і встановлює деталі й обставини.