Маршрут від станції «Теремки» до «Либідської» дублюватиме наземний транспорт

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

У Києві від метро «Теремки» до «Либідської» курсуватиме наземний транспорт, який продублює маршрути закритої ділянки метро.

Про це пише Київська міська державна адміністрація.

На тимчасовому автобусному маршруті № 2м «Кібернетичний центр — ст. м. «Теремки» — ст. м. «Либідська» працюватимуть 60 автобусів з інтервалом руху в одну хвилину.

Тимчасовий тролейбусний маршрут № 43к «Кібернетичний центр — ст. м. «Либідська» матиме 20 тролейбусів, які їздитимуть з інтервалом у три хвилини.

Шлях автобусного маршруту № 38 продовжується до станції метро «Либідська». На ньому працюватимуть 5 автобусів з інтервалом у 17 хвилин.

Рух тролейбуса № 50 «Вул. Милославська — ст. м. «Либідська» тимчасово припиняється.

Водночас на тролейбусному маршруті № 50к «вул. Милославська — пл. Дарницька» збільшують кількість рухомого складу — працюватимуть десять тролейбусів з інтервалом у девʼять хвилин. Це має перенаправити пасажиропотік з Оболонсько-Теремківської лінії на Святошинсько-Броварську.

  • Раніше КМДА повідомила, що в Києві на пів року обмежать рух синьою гілкою метро від «Деміївської» до «Теремків» з 9 грудня.
  • Однак рух поїздів у столичному метро між станціями «Теремки» і «Деміївська» зупинили вже опівдні 8 грудня. Громадська ініціатива «Пасажири Києва» пише, що між станціями метро «Деміївська» і «Либідська» сталася розгерметизація тунелю й вода пішла на колії. У соцмережах зʼявилися відео з підтопленнями, а на «Либідській» вже не пускають людей.