Meta розформувала підрозділ Responsible AI — він відповідав за безпеку штучного інтелекту

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Корпорація Meta Platforms, що володіє соцмережами Facebook, Instagram і месенджером Whatsapp, розформувала свій підрозділ Responsible AI. Ця команда займалася регулюванням безпеки продуктів штучного інтелекту, щоб запобігти шкоді, яку він може спричинити.

Про це повідомляє видання The Information.

За словами голови Meta, більшість членів команди Responsible AI переведуть до підрозділу Generative AI – генеративного штучного інтелекту, а деякі інші тепер працюватимуть у команді інфраструктури штучного інтелекту.

Команда Generative AI була заснована в лютому. Вона зосереджується на виробленні продуктів, які відтворюють мову та зображення, подібні до тих, що створює людина. Відтоді, як у світі зʼявився неабиякий інтерес до штучного інтелекту, Meta кидає всі свої ресурси на те, щоб наздоганяти лідерів у перегонах ШІ.

  • Meta розробляє потужний штучний інтелект з відкритим кодом. Компанія планує запустити модель системи у 2024 році. Очікується, що вона буде в кілька разів потужнішою за представлену раніше систему Llama 2.
  • 8 листопада стало відомо, що компанія Meta вимагатиме від рекламодавців повідомляти про використання штучного інтелекту.
  • Instagram розробляє функцію «друга зі штучним інтелектом». Користувачі зможуть обрати стать, вік, етнічну приналежність, зовнішність, імʼя і характер «друга».