Warner Bros. оголосила нову дату премʼєри другої частини фільму «Дюна»

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Кіностудія Warner Bros. оголосила нову дату премʼєри другої частини фантастичного блокбастеру Дені Вільньова «Дюна». Вона має відбутися 1 березня 2024 року.

Про це пише Variety.

Фільм мав вийти 3 листопада 2023 року, але в серпні кіностудія перенесла премʼєру на 15 березня через страйк голлівудських акторів. Актори 9 листопада досягли попередньої угоди з великими студіями й припинили страйк, а Warner Bros. знов перенесла премʼєру.

Зйомки «Дюни 2» завершилися в грудні 2022 року. В основі сюжету — друга половина роману Френка Герберта. Друга частина «Дюни» досліджуватиме міфічну подорож Пола Атрейдеса, коли він об’єднується з Чані та племенем фременів, щоб помститися вбивцям своєї родини. Також йому доведеться обирати між коханням усього життя та порятунком всесвіту, чиє жахливе майбутнє бачить тільки він. У цій частині ми побачимо сумніви головного героя, чи є він пророком, а також як він збирає армію із племені фременів.

У нещодавньому інтерв’ю Empire Вільньов сказав, що сподівається зняти третю частину епіку.

«Якщо мені вдасться зняти трилогію, це буде мрія», — сказав він.

  • Перший фільм «Дюна» вийшов одночасно в кінотеатрах і на HBO Max у листопаді 2021 року і зібрав $402 мільйони у світовому прокаті. Він також отримав 10 номінацій на премію «Оскар» і виграв шість статуеток: за музику, операторську роботу, монтаж, грим, звук та візуальні ефекти.