Bloomberg: США без розголосу збільшили військову допомогу Ізраїлю

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Пентагон збільшив військову допомогу Ізраїлю без розголошення і надав Тель-Авіву більше ракет з лазерним наведенням для ударних гелікоптерів Apache, а також 155-міліметрових снарядів, приладів нічного бачення, боєприпасів для руйнування бункерів, нових армійських машин.

Про це свідчить список Міністерства оборони США, з яким ознайомився Bloomberg.

Зброя перелічена у внутрішньому документі під назвою «Запити вищого керівника Ізраїлю». Він датований кінцем жовтня.

Згідно з цим документом, деяке озброєння вже доставляють, а також Пентагон працює над тим, щоб дістати зброю зі складів у США та Європі. Зокрема, станом на кінець жовтня доставили всі 36 тисяч снарядів до 30-мм гармат, 1 800 боєприпасів M141 для знищення бункерів і щонайменше 3 500 приладів нічного бачення. Також передали 312 ракет-перехоплювачів Tamir. Дві армійські батареї Iron Dome прямують до Ізраїлю морем.

Крім того, Ізраїль отримає близько 2 000 ракет Hellfire з лазерним наведенням для AH-64 Apache, виготовлених компанією Lockheed Martin, а також понад 36 тисяч патронів калібру 30 мм для цих гелікоптерів.

Ізраїль запросив понад 57 тисяч 155-мм фугасних артилерійських снарядів і 20 тисяч гвинтівок M4A1, близько 5 тисяч приладів нічного бачення PVS-14, 3 тисячі ручних боєприпасів M141, 400 120-мм мінометів і 75 автівок. Крім того, у запиті є 200 дронів Switchblade 600.

Представник Пентагону відмовився обговорювати подробиці, але Міністерство оборони заявило, що безпекова допомога для Ізраїлю продовжує надходити майже щодня.