Ракетний удар по Харківській ОДА: корегувальник отримав довічне увʼязнення

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

38-річний харківʼянин Денис Панікаров отримав довічне увʼязнення з конфіскацією майна за наведення ракет по будівлі Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2022 року.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Наслідком цього удару стала загибель 31 людини. Будівля державної адміністрації була майже повністю зруйнована.

За даними слідства, харківʼянин з лютого по квітень 2022 року збирав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру в Харкові, а потім передавав розвіддані двом жінкам, які працюють на російські спецслужби. Одна з них нині проживає у Москві. У 2014 році вона перебувала на окупованій території в Донецькій області, де проходила службу у лавах так званої «ДНР» як медсестра. Інша кураторка мешкає у Санкт-Петербурзі і очолює проросійську організацію «Спасем Донбасс».

  • 1 березня 2022 року війська росії завдали ракетного удару по будівлі Харківської ОДА. Після проведення рятувальних робіт і розбору завалів у обладміністрації повідомили про загибель 31 людини. Серед жертв — волонтерка і математик Юлія Здановська.
  • У серпні 2022 року СБУ затримала російського агента, який навів ракетний удар по Харківській ОДА. За даними спецслужби, чоловіка завербувала фсб у 2019 році під час перетину російського кордону. У минулому він був правоохоронцем.