СБУ затримала російського агента, який навів ракетний удар по Харківській ОДА

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Служба безпеки затримала російського агента, який коригував обстріли окупантів по Харкову. Саме він навів ракетний удар на будівлю Харківської облдержадміністрації в центрі міста.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, чоловіка завербувала фсб у 2019 році під час перетину російського кордону. У минулому він був правоохоронцем. Після отримання оперативного псевдоніма та проходження інструктажу агент був переведений у «режим очікування», а після вторгнення військ рф на зв’язок із ним вийшов російський куратор.

За його завданням агент передавав розвіддані росіянам з детальним описом об’єктів та інформацією щодо перебування в них людей. Він встиг навести вогонь росіян не тільки на будівлю ОДА, а й ще на сім цивільних об’єктів.

Окупанти обіцяли агенту в разі успішного виконання вказівок вивезти його до росії і оформити громадянство, але СБУ встигла його затримати. Агенту повідомили про підозру.

  • 1 березня 2022 року війська росії завдали ракетного удару по будівлі Харківської ОДА. Після проведення рятувальних робіт і розбору завалів у обладміністрації повідомили про загибель 29 людей. Серед жертв — волонтерка і математик Юлія Здановська.