Новини

Лідер республіканців у Сенаті нещодавно звинувачував Трампа в заколоті. Тепер він готовий підтримати його на наступних виборах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

DonkeyHotey / Flickr

Лідер республіканської меншості в Сенаті США Мітч Макконнелл звинувачував колишнього президента Дональда Трампа в організації штурму Капітолія 6 січня, а в кулуарах говорив про готовність випхати його з партії. Однак тепер його риторика кардинально змінилась — він готовий підтримати свого одіозного товариша по партії на майбутніх виборах.

Про це пише Politico.

Республіканський лідер Макконнелл заявив, що підтримає Трампа на виборах 2024 року, якщо той стане кандидатом від його партії. Ще два тижні тому він звинувачував експрезидента в заколоті у Вашингтоні, унаслідок якого загинули п’ятеро людей.

«Кандидат від партії? Безперечно», — відповів Макконнелл на запитання журналіста Fox News про те, чи підтримає він Трампа, якщо республіканці висунуть його кандидатуру.

Сенатор зробив цю ремарку на тлі публічної сварки з колишнім президентом через події 6 січня у столиці США, коли натовп прибічників Трампа увірвався до будівлі Капітолія, де конгресмени затверджували перемогу Джо Байдена.

Минулого тижня Трамп обрушився з критикою на Макконнелла та звинуватив його у послабленні Республіканської партії.

«Мітч — смурний, похмурий та неусміхнений політичний плуг, якщо республіканські сенатори збираються залишитися з ним, вони більше ніколи не переможуть», — сказав він.

Макконнелл в інтерв’ю Fox News зазначив, що безліч інших республіканців планують висувати свої кандидатури на виборах президента у 2024 році.

Можливість висування Трампа залишається реальною, оскільки він досі популярний серед республіканських виборців. Сенатор Мітт Ромні передбачає, що Трамп виграє праймеріз 2024 року, якщо знову захоче потрапити в Білий дім.