Новини

Богдан: Операція щодо «вагнерівців» зірвалася після телефонного дзвінка людини «з найближчого оточення» Зеленського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Фото УНІАН

Ексголова Офісу президента України Андрій Богдан підтвердив існування спецоперації із затримання бійців «ПВК Вагнера». Він також підтвердив зрив операції після телефонного дзвінка з «найближчого оточення» президента Володимира Зеленського.

Про це Богдан заявив в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

На запитання, чи він вірить, що зі спецоперацією було все саме так, як описав журналіст Юрій Бутусов, Богдан відповів: «Я не вірю, я знаю, що було саме так. Там навіть гірше все».

«Там справді була створена фірма у Венесуелі, набрано персонал, якісь люди вже поїхали туди працювати на якісь конкретні вишки. Їм платили там реальні гроші, вони реально там охороняли вишки. Це не просто якась казка. […] Цій операції понад рік — вона суперсекретна і суперсерйозна», — розповів Богдан.

Але її, наголосив він, зруйнував один телефонний дзвінок з «оточення Зеленського».

«Її [спецоперацію] зруйнував один телефонний дзвінок. Людина, яка зробила цей дзвінок, вона фактично зізналася, що це зробила. […] З найближчого [оточення президента]», — сказав Богдан. Він відмовився називати прізвище, додавши, що про це дуже скоро «розповість прокурор у цій справі».

За словами Богдана, Зеленський не скасовував операцію, а «погодився з тим, що її треба перенести на кілька днів».

«У президента були побоювання стосовно того, що станеться, якщо ми посадимо цей літак, а в нас перемир’я. […] У президента 97% роботи на сьогодні — це створення позитивного піар-образу. І для нього перемир’я — найголовніший запит», — додав він.