Що подивитися у вихідні. Продовження «Статевого виховання», екранізація роману Дена Брауна та фантастичний бойовик про останнього чоловіка на планеті

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Продовження «Статевого виховання», екранізація роману Дена Брауна та фантастичний бойовик про останнього чоловіка на планеті

sexeducation

Цього тижня на Netflix, Hulu та Peacock три цікаві релізи. Це — продовження популярного серіалу «Статеве виховання», екранізація роману «Втрачений символ» Дена Брауна, а також фантастичний бойовик «Y: Останній чоловік» про світ, у якому лишилися самі жінки. «Бабель» зібрав відгуки та оцінки критиків і підказує, що подивитися у вихідні.

Драмеді «Статеве виховання» — третій сезон

Про що серіал. Підліток Отіс навчається у середній школі британського містечка Мердейл. Хлопець доволі сором’язливий. Проте його мати — фахівчиня з сексології та психології відносин. Завдяки цьому Отіс знає все про секс та статеві відносини. Після того, як його порада допомагає однокласнику Адаму впоратися з проблемами сексуального характеру, Отіса помічає дівчина Мейв. Вона пропонує йому організувати спільний бізнес — відкрити підпільну клініку сексуальної терапії.

Sex Education / Netflix / шоуранер — Лорі Нанн / у головних ролях — Емма Маккі, Ейса Баттерфілд, Шуті Гатва / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 100% / рейтинг IMDb — 8,3.

Що кажуть критики. The Independent зазначає, що серіал залишається чесним та по-справжньому щирим. Журнал Empire каже, що Sex Education прекрасно вдається знаходити маргіналізовані або стигматизовані теми та перетворювати їх на комедію.

Драма «Y: Останній чоловік»

Про що серіал. 2002 рік. Усі носії Y-хромосоми несподівано гинуть. Вижили лише син міністра внутрішніх справ США Дженніфер Браун Йорик та його домашній улюбленець, мавпа-капуцин Амперсенд. Йорик не думає про те, чому вижив. Усе, чого він прагне, — знайти свою кохану Бет і вмовити її вийти за нього заміж. Проте його матір Дженніфер має інші плани. Вона відправляє сина до генетика та експерта з клонування Еллісон Ман у надії врятувати людство. В основі серіалу серія коміксів Браяна Вона і Пії Гуерри.

Y: The Last Man / Hulu / шоуранер — Майкл Грин / у головних ролях — Бен Шнетцер, Олівія Тірлбі, Ешлі Роман / тривалість — 7 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 71% / рейтинг IMDb — 6,7.

Що кажуть критики. На думку RogerEbert.com, серіал нагадує перші сезони «Ходячих мерців». Decider каже, що перший епізод — затягнутий, але сама історія цікава і відкриває багато нових можливостей.

Детективний трилер «Втрачений символ»

Про що серіал. В основі The Lost Symbol — однойменний роман Дена Брауна, який є приквелом «Коду да Вінчі». Головний герой — професор релігійної символіки Роберт Ленґдон. Він викладає у Гарвардському університеті, однак одного дня отримує дзвінок від помічника свого наставника Пітера Соломона. Той запрошує Роберта приїхати до Вашингтону і виступити у Капітолії з лекцією. Після приїзду Роберт з’ясовує, що дзвінок був обманом. Насправді Пітера викрали. Тепер Роберт має розкрити змову.

The Lost Symbol / Peacock / шоуранери — Джей Бітті, Ден Дворкін / у головних ролях — Ешлі Цукерман, Велорі Керрі, Едді Іззард / тривалість — 3 епізоди / рейтинг Rotten Tomatoes — 57% / рейтинг IMDb — 7,4.

Що кажуть критики. IndieWire каже, що The Lost Symbol нагадує щось, що можна подивитися у суботу вранці, коли загубив пульт. Ready Steady Cut вважає, що нова адаптація роману Дена Брауна має великий потенціал.

Ми щотижня відстежуємо новинки на стримінгах, аби ви нічого не пропустили. Підтримайте «Бабель» донатом.