Що подивитися у вихідні. Новий вестерн з Ідрісом Ельбою, комедія із зіркою «Чорного дзеркала», кримінальна драма з Тахаром Рахімом і «Ґодзілла проти Конга»

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Новий вестерн з Ідрісом Ельбою, комедія із зіркою «Чорного дзеркала», кримінальна драма з Тахаром Рахімом і «Ґодзілла проти Конга»

Цього тижня на стримінгових платформах Netflix, HBO Max і Hulu кілька цікавих релізів. Серед них — новий вестерн «Міський ковбой» з Ідрісом Ельбою, науково-фантастичний фільм «Ґодзілла проти Конга», чорна комедія «Створена для кохання» про технологічного магната, який чипував свою дружину, а також кримінальна драма про полювання на серійного вбивцю Чарльза Собраджа — у ній зіграли Тахар Рахім і Дженна Коулман. «Бабель» зібрав відгуки й оцінки критиків і підказує, що подивитися у вихідні.

Вестерн «Міський ковбой»

Про що фільм. П’ятнадцятирічний Коул живе в Детройті з матір’ю. Він має постійні проблеми з дисципліною. Коли Коула вчергове виганяють зі школи через бійку, мати відвозить його у Філадельфію, де живе його батько Гарп, і висаджує посеред дороги. Не маючи іншого вибору, Коул відправляється до батька. Гарп входить до спільноти темношкірих ковбоїв і працює у стайні, де доглядає за кіньми — один з них живе просто в нього вдома. Стосунки із сином у Гарпа не складаються. Коул з ним майже не спілкується і проводить більшість часу зі своїм кузеном-наркоторговцем. Але поступово Коул починає краще розуміти «міських ковбоїв».

Concrete Cowboy / Netflix/ режисер — Рікі Стауб / у головних ролях — Ідріс Ельба, Лі Деніелс, Такер Тулі / тривалість — 1 година 51 хвилина / рейтинг Rotten Tomatoes — 78%.

Що кажуть критики. Журнал Empire називає стрічку вражаючим режисерським дебютом. The Washington Post каже, що навіть попри посередній сюжет і подекуди вимучені діалоги, Concrete Cowboy — це захоплива і зворушлива сімейна драма.

Кримінальна драма «Змій»

Про що серіал. 1970-ті роки. Чарльз Собрадж подорожує країнами Південно-Східної Азії разом зі своєю дівчиною Марі-Андре Леклерк. Видаючи себе за торговця коштовностями на ім’я Алан, він з легкістю заводить знайомства з туристами, які подорожують «шляхом хіпі», а потім — убиває їх заради грошей і документів. Дивні зникнення привертають увагу молодого нідерландського дипломата Германа Кніппенберга. Він розпочинає власне розслідування і поступово виходить на «Алана» та його спільницю. В основі серіалу — реальна історія серійного вбивці Чарльза Собраджа. Головна роль дісталася зірці стрічки «Мавританець» Тахару Рахіму. Дівчину злочинця грає Дженна Коулман, відома за ролями в «Докторі Хто» та «Вікторії».

The Serpent / Netflix/ режисер — Том Шенкленд / у головних ролях — Тахар Рахім, Дженна Коулман, Еллі Бамбер, Біллі Гоул / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 54% .

Що кажуть критики. TV Insider каже, що «Змій» — це захоплюючий серіал з елементами майже гічкоківського саспенсу. RogerEbert.com вважає, що автори мінісеріалу, вочевидь, так і не визначилися з тим, як краще розповісти свою історію.

Чорна комедія «Створена для кохання»

Про що серіал. Хейзел — дружина технологічного магната Браяна Гоголя. На перший погляд, у них все добре — подружжя багате та мешкає у величезному маєтку, обладнаному VR-технологіями. Однак за останні 10 років Браян став одержимий контролем над дружиною. Він збирає про неї всю інформацію — від настрою до статистики якості оргазмів. Одного дня він повідомляє Хейзел, що вони стануть першими власниками чипу, що дозволяє об’єднати мозок закоханих в одну нейромережу. Налякана цією ідеєю, Хейзел вирішує втекти від чоловіка й оселитися з батьком та його секс-роботом, але згодом дізнається, що Браян уже вживив їй чип. Тепер він може стежити за нею та зчитувати її «емоційні дані». В основі серіалу — однойменний роман Аліси Наттінг. У головній ролі — зірка «Чорного дзеркала» Крістін Міліоті.

Made for love / HBO Max / шоуранер — Патрік Сомервілль / у головних ролях — Крістін Міліоті, Біллі Магнуссен, Рей Романо / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 96%.

Що кажуть критики. RogerEbert.com зазначає, що після перегляду перших чотирьох епізодів серіал можна назвати радше цікавим, аніж розважальним. The Guardian пише, що Made for love поки що не сприймається як новий хіт.

Науково-фантастичний фільм «Ґодзілла проти Конга»

Про що фільм. Кінг-Конг живе на острові Черепа. Час від часу його провідують Ілен Ендрюс — дослідниця таємної організації «Монарх», та її прийомна донька Джиа. Ґодзіллу не бачили роками, проте одного дня він з’являється знову й атакує будівлю компанії Apex. Донька заступника директора «Монарха» Медісон, її друг Джон Валентайн і конспіролог Берні, який раніше працював в Apex, вирішують з’ясувати, що саме змусило Ґодзіллу напасти на людей. Тим часом Apex звертається по допомогу до Кінг-Конга.

Godzilla vs. Kong / HBO Max / режисер — Адам Вінгард / у головних ролях — Міллі Боббі Браун, Александр Скашґорд, Ребека Голл / тривалість — 1 година 53 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 80%.

Що кажуть критики. Observer каже, що «битви, здатні змінити топографію східної півкулі», сподобаються як затятим шанувальникам історій про Кінг-Конга та Ґодзіллу, так і новим глядачам. Rolling Stone вважає, що стрічка була б значно кращою, якби зосередилася лише на тому, про що йдеться в назві.

Містична драма «Маніфест» — третій сезон

Про що серіал. Родина Стоунів повертається до Нью-Йорку після відпустки на Ямайці. Мікаела разом зі своїм братом Беном та його сином летять додому пізнім рейсом. Старші члени родини, а також дружина та донька Бена — більш раннім. Під час польоту літак, на який сіли Мікаела і Бен, потрапляє у зону турбулентності. Коли він зрештою сідає, брат і сестра дізнаються, що минуло п’ять з половиною років, а їх давно вважають загиблими. Уряд намагається з’ясувати, що сталося з пасажирами рейсу номер 828.

Manifest / Hulu / шоуранер — Джефф Рейк / у головних ролях — Меліса Роксбург, Джошуа Даллас, Луна Блез / тривалість — 6 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Den of Geek пише, що третій сезон серіалу пропонує чергові загадки та вміло створює кілька нових сюжетних ліній.