Що подивитися у вихідні. Супергеройський серіал від автора «Ходячих мерців», біографічна драма про Арету Франклін та новий містичний серіал за романами Артура Конана Дойля

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Супергеройський серіал від автора «Ходячих мерців», біографічна драма про Арету Франклін та новий містичний серіал за романами Артура Конана Дойля

Genius: Aretha

Цього тижня на Netflix, Hulu та Amazon Prime чотири цікаві релізи. Це новий супергеройський серіал «Невразливий» від автора «Ходячих мерців» Роберта Кіркмана, біографічна драма «Геній: Арета» про життя культової співачки та «королеви соулу» Арети Франклін, нове аніме за мотивами франшизи DOTA та серіал про підлітків, які допомагають Шерлоку Голмсу розслідувати паранормальні злочини. «Бабель» зібрав відгуки та оцінки критиків і підказує, що подивитися у вихідні.

Містична драма «Нерегулярні»

Про що серіал. Лондон, кінець XIX століття. Група з п’ятьох підлітків на чолі з дівчиною на ім’я Беа — вони живуть на вулиці й намагаються у різний спосіб заробити на життя. Їх помічає Джон Вотсон — бізнес-партнер приватного детектива Шерлока Голмса. Він умовляє підлітків працювати на них і розв’язувати злочини у вікторіанському Лондоні. Більша частина цих злочинів має паранормальне походження. Із часом друзі усвідомлюють — те, що відбувається в Лондоні, значно масштабніше, ніж здається на перший погляд. А самі вони мають захистити від надприродної загрози не лише Лондон, а й цілий світ. В основі «Нерегулярних» — історія п’ятьох підлітків, які час від часу допомагали Шерлоку Голмсу отримувати інформацію у романах Артура Конана Дойля.

The Irregulars / Netflix / шоуранер — Том Бідвел / у головних ролях — Гаррісон Остерфілд, Ройс Пірресон, Генрі Ллойд–Хьюз / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Polygon називає серіал задовільною вікторіанською версією «Секретних матеріалів». RogerEbert зазначає, що персонажі не завжди виглядають щиро, а 60-хвилинні серії можна було стиснути до стандартних 44 хвилин.

Анімаційний серіал «DOTA: Кров дракона»

Про що серіал. Девіон — лицар, який присвятив життя боротьбі зі злом. Він полює на драконів і намагається зробити світ безпечнішим, проте одного дня стає жертвою прокляття. Тепер сам Девіон час від часу неконтрольовано перетворюється на дракона. Намагаючись знайти спосіб позбутися прокляття, лицар зустрічає Мірану — принцесу у вигнанні, яка прагне знайти вкрадений у її народу артефакт. Вони вирішують об’єднати зусилля і допомогти одне одному, однак несподівано опиняються у самому центрі протистояння між силами Світла та Темряви. Серіал заснований на популярній франшизі DOTA.

DOTA: Dragon’s Blood / Netflix / шоуранер — Ешлі Міллер / у головних ролях — Юрій Ловенталь, Лара Пулвер, Трой Бейкер / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Mamaʼs Geeky називає серіал «кривавим аніме» з захопливою історією. Slant Magazine каже, що він занадто покладається на те, що глядачі знають гру, а герої «постійно згадують невідомі імена і говорять загадками».

Анімаційний серіал «Невразливий»

Про що серіал. Марк — звичайний підліток. Він нічим не вирізняється з-поміж однолітків і заробляє гроші на тимчасовій роботі, але все змінюється, коли хлопцю виповнюється сімнадцять. У ньому прокидаються суперсили, які він успадкував від свого батька — супергероя Омнімена. Невдовзі після цього Марк присягається захищати Землю від звичайних та інопланетних загроз. Проте спершу йому потрібно навчитися користуватися своїми здібностями, серед яких — аномальна сила, невразливість та здатність літати. А ще — знайти спосіб вийти з тіні свого батька, якого вважають найкращим супергероєм планети. Шоуранер «Невразливого» — автор коміксу та співавтор серіалу «Ходячі мерці» Роберт Кіркман. Озвучують головних героїв відомі актори Стівен Ян, Джонатан Сіммонс та Марк Гемілл.

Invincible / Amazon Prime / шоуранер — Роберт Кіркман / у головних ролях — Стівен Ян, Джонатан Сіммонс, Марк Гемілл, Сет Роґен / тривалість — / рейтинг Rotten Tomatoes — 100%.

Що кажуть критики. Film School Rejects пише, що «Невразливий» має одну з найбільш вражаючих команд голосових акторів. Digital Spy зазначає, що на відміну від коміксів Marvel та DC, які подають супергероїв у гламурному світлі, Invincible зображає «болісні реалії» їхнього життя.

Біографічна драма «Геній: Арета»

Про що серіал. «Геній: Арета» розповідає історію відомої співачки, «королеви соулу» Арети Франклін. Серіал охоплює найбільш плідний період життя виконавиці — від 1960-х до 1980-х років — і показує, як дитинство, родина та різні життєві події вплинули на її творчість. А саме — створення таких культових альбомів як Amazing Grace та Young, Gifted and Black. «Геній: Арета» — третя частина антології «Геній». У попередніх йшлося про Альберта Ейнштейна та Пабло Пікассо.

Genius: Aretha / Hulu / шоуранер — Сьюзен-Лорі Паркс / у головних ролях — Синтія Еріво, Малкольм Барретт, Кортні Венс / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 72%.

Що кажуть критики. Salon.com каже, що серіал не надто допомагає зрозуміти, якою людиною була Франклін. Decider пише, що у сюжеті «Арети» чимало дірок, проте відзначає, що акторська гра Синтії Еріво робить серіал вартим перегляду.