Що подивитися у вихідні. «Сокіл та Зимовий солдат», чотиригодинна версія «Ліги справедливості» та кримінальна драма від творців «Паперового будинку»

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. «Сокіл та Зимовий солдат», чотиригодинна версія «Ліги справедливості» та кримінальна драма від творців «Паперового будинку»

The Falcon and the Winter Soldier

Цього тижня на платформах Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ та HBO Max відбулися чотири помітні релізи. Серед найцікавіших — нова чотиригодинна версія «Ліги справедливості» від режисера Зака Снайдера, супергеройський серіал «Сокіл та Зимовий солдат» про друзів Капітана Америки Сема Вілсона та Бакі Барнса, а також нова кримінальна драма від творця іспанського серіалу «Паперовий будинок» Алекса Піна. «Бабель» зібрав відгуки та оцінки критиків і підказує, що подивитися у вихідні.

Кримінальна драма «Червоне небо»

Про що серіал. Корал, Венді та Джина працюють в одному з елітних борделів Іспанії. Вони вже давно хочуть покінчити з проституцією, проте їхній сутенер Ромео не віддає їм документи. Втомившись від насильства та погроз, жінки вбивають Ромео та втікають з борделю. Однак щоб стати по-справжньому вільними, їм потрібно врятуватися від помічників сутенера, які готові на будь-що, аби їм помститися. Шоуранери «Червоного неба» — автори популярного серіалу «Паперовий будинок» (Money Heist).

Sky Rojo / Netflix / шоуранери — Алекс Піна, Естер Мартінес Лобато / у головних ролях — Маріана Еспосіто, Яніс Прадо, Мігель Анхель Сільвестре, Вероніка Санчес / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. RadioTimes каже, що авторам «Паперового будинку» вдалося створити ще одну захоплюючу, сповнену чорного гумору кримінальну драму. Film School Rejects зазначає, що найсильніша сторона серіалу — це його головні герої, проте далеко не всі персонажі серіалу настільки ж цікаві.

Супергеройський мінісеріал «Сокіл та Зимовий солдат»

Про що серіал. Після подій фільму «Месники: Завершення» минуло пів року. Стів Роджерс передав свій щит Сему Вілсону, проте той не готовий стати новим Капітаном Америкою і замість цього займається сімейним бізнесом. Інший товариш Роджерса, Джеймс «Бакі» Барнс, теж відійшов від справ. Він відвідує психотерапевта, щоб упоратися з кошмарами про минуле агента «Гідри», і намагається повернутися до нормального життя. Після перемоги над Таносом Сем та Бакі практично не спілкуються, проте одного дня їм доводиться знову об’єднати зусилля для боротьби зі спільним ворогом.

The Falcon and the Winter Soldier / Disney+ / шоуранер — Малкольм Спеллман/ у головних ролях — Себастіан Стен, Ентоні Макі, Емілі Ван Кемп / тривалість — 6 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 97%.

Що кажуть критики. RogerEbert.com зазначає, що серіал може стати справжнім проривом для сторітелінгу у жанрі екшн. Mashable каже ,що The Falcon and the Winter Soldier назавжди зруйнував звичайні фільми Marvel для глядачів, а Ентоні Макі та Себастіану Стену добре вдаються як драматичні, так і смішні сцени.

Драма «Слова на стінах вбиралень»

Про що фільм. Адам навчається у старшому класі школи. Він любить готувати і мріє стати шеф-кухарем. Хлопець, однак, має одну особливість — час від часу він чує голоси та бачить галюцинації. Коли під час уроку хімії Адаму здається, ніби на нього нападають, він випадково перекидає пробірку з хімічним розчином на руку друга. За це Адама виключають зі школи. Лікарі ставлять йому діагноз «шизофренія». Невдовзі після цього хлопець потрапляє до католицької школи, де зустрічає дівчину на ім’я Майя. Вона вчить Адама жити повноцінним життям.

Words on Bathroom Walls / Amazon Prime / шоуранер — Тор Фройденталь / у головних ролях — Чарлі Пламмер, Тейлор Рассел, Анна‑Софія Робб / тривалість — 1 година 51 хвилина / рейтинг Rotten Tomatoes — 90%.

Що кажуть критики. The Guardian називає стрічку проникливою підлітковою драмою. Movie Nation відзначає, що фільм вирізняється майстерною акторською грою.

Супергеройський фільм «Ліга справедливості Зака Снайдера»

Про що фільм. Армія парадемонів, які тисячоліттями хотіли захопити Землю, готує нове вторгнення на планету. Єдиний, хто міг їх зупинити — Супермен — помер. Тому Брюс Вейн збирає спеціальну команду, щоб боротися з інопланетною загрозою. До неї входять Диво-жінка, Флеш, Аквамен та Кіборг. «Ліга справедливості Зака Снайдера» — вже друга версія «Ліги справедливості». Спершу фільм знімав Зак Снайдер. Потім він пішов з проєкту, закінчував стрічку Джосс Відон. Готовий фільм вийшов ще 2017 року, однак отримав погані відгуки критиків. На вимогу фанатів DC запросила Зака Снайдера завершити свою версію — Снайдеркат.

Zack Snyder's Justice League / HBO Max / режисер — Зак Снайдер / у головних ролях — Генрі Кавілл, Джаред Лето, Езра Міллер, Рей Фішер / тривалість — 4 години 2 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 78%.

Що кажуть критики. Digital Spy каже, що «Ліга справедливості Зака Снайдера» — це більш зв’язна та захоплююча версія фільму. Hollywood Reporter вважає, що навіть хороший супергеройський фільм не має бути аж таким довгим.