Що подивитися у вихідні. Науково-фантастичний фільм з Мелом Гібсоном, продовження «Поїздки в Америку» та новий бойовик з Ольгою Куриленко

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Науково-фантастичний фільм з Мелом Гібсоном, продовження «Поїздки в Америку» та новий бойовик з Ольгою Куриленко

Кароліна Ускакович / «Бабель»

Цього тижня на Netflix, Hulu та Amazon Prime вийшло п’ять нових релізів. Серед них — науково-фантастичний бойовик «Квант часу» про спецпризначенця, який потрапив у часову петлю, продовження романтичної комедії «Поїздка в Америку», у якій зіграв Едді Мерфі, анімаційний серіал за сюжетом «Тихоокеанського рубежу» Гільєрмо дель Торо та новий бойовик з Ольгою Куриленко. «Бабель» зібрав відгуки та оцінки критиків і підказує, що подивитися у вихідні.

Анімаційний серіал «Тихоокеанський рубіж: Чорний»

Про що серіал. Pacific Rim: The Black є продовженням бойовика «Тихоокеанський рубіж» Гільєрмо дель Торо. Головні герої стрічки — Гейлі та Тейлор. П’ять років тому їхні батьки вирушили боротися з кайдзю — величезними чудовиськами, які потрапили на Землю з іншого світу, — і не повернулися. Тепер діти намагаються самостійно вижити у постапокаліптичній Австралії. Одного дня вони знаходять покинутого робота Jaeger. Саме за допомогою таких роботів люди боролися з кайдзю. Керуючи Jaeger через нейроінтерфейс, Гейтлі та Тейлор вирушають у подорож Австралією у намаганні відшукати своїх батьків.

Pacific Rim: The Black / Netflix / режисер — Крейг Кайл / у головних ролях — Гідеон Адлон, Калум Ворті, Еріка Ліндбек / тривалість — 7 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 95%.

Що кажуть критики. Ready Steady Cut пише, що Pacific Rim: The Black — це першокласна аніме-адаптація. Mashable зазначає, що новий серіал сподобається усім шанувальникам фільму Гільєрмо дель Торо.

Драмеді «Бунтарка»

Про що фільм. Вівіан шістнадцять. Вона навчається у Rockford High School. Щороку місцеві школярі на чолі з капітаном футбольної команди Мітчелом складають рейтинг дівчат за привабливістю і дають їм різноманітні прізвиська. Вівіан намагається не звертати на це особливої уваги, але усе змінюється, коли до школи потрапляє нова учениця, Люсі. Новенька наважується виступити проти Мітчела і відразу опиняється у списку. Обурена цим інцидентом, Вівіан випускає підпільний журнал, у якому розповідає про сексизм та сексуальні домагання у школі, та несподівано розпочинає феміністичну революцію.

Moxie / Netflix / режисер — Емі Полер / у головних ролях — Джозефін Ленґфорд, Патрік Шварценеггер, Гедлі Робінсон / тривалість — 1 година 51 хвилина / рейтинг Rotten Tomatoes — 63%.

Що кажуть критики. New York Post каже, що Емі Полер краще замислитися над тим, чи варто їй будувати режисерську кар’єру. Decider пише, що стрічка цілком може зацікавити свою цільову аудиторію.

Бойовик «Сторож»

Про що фільм. Клара повертається до Франції після воєнної місії за кордоном і погоджується вступити до складу Operation Sentinelle — елітної групи солдатів, які борються з терористами. Однак невдовзі після повернення Клара дізнається, що її сестру Таню зґвалтували і тепер та у комі. Винний у зґвалтуванні — син відомого російського олігарха Іван Кадніков. Він має дипломатичний паспорт, тож поліція нічого не може вдіяти. Клара вирішує використати свої бойові навички, щоб власноруч помститися Каднікову.

Sentinelle / Netflix / режисер — Жульєн Леклерк / у головних ролях — Ольга Куриленко, Мішель Біл, Мерилін Ліма, Керол Веєрс / тривалість — 1 година 20 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Ready Steady Cut каже, що Sentinelle — це трилер про помсту, якому бракує хорошого сценарію.

Романтична комедія «Поїздка в Америку 2»

Про що фільм. «Поїздка в Америку 2» — продовження відомої комедії 1988 року. Відтоді, як принц Акім приїхав до Нью-Йорка і познайомився зі своєю майбутньою дружиною Лізою, минуло тридцять років. Акім став королем Замунди. У нього народилися три доньки. Жодна з них, однак, не може правити країною. Одного дня шаман повідомляє Акіму, що той має позашлюбного сина. Король та його радник Семмі повертаються до Нью-Йорка, щоб відшукати жінку, з якою Акім провів ніч десятки років тому, та вмовити його сина стати спадкоємцем престолу. Тим часом сусідня країна погрожує Замунді війною.

Coming 2 America / Amazon Prime / режисер — Крейг Брюер / у головних ролях — Едді Мерфі, Шері Гедлі, Джеймс Ерл Джонс / тривалість — 1 година 50 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 52%.

Що кажуть критики. Vulture пише, що після перегляду Coming 2 America здається, що автори просто переписали старий сценарій, а не написали новий. Entertainment Weekly зазначає, що Coming 2 America — милий та веселий фільм, хоча й не такий смішний, як його попередник.

Науково-фантастичний бойовик «Квант часу»

Про що фільм. Рой Палмер — колишній боєць спецпідрозділу, який застряг у часовій петлі. Кожного дня він проживає один і той самий день. Палмер підозрює, що став жертвою таємного урядового проєкту. Він намагається знайти керівника програми, полковника Вентора, і повернутися до нормального життя. Проте для того, щоб це зробити, Рою потрібно перемогти армію найманців, які постійно намагаються його вбити. Головні ролі у Boss Level виконали зірка «Месників» Френк Грілло та Мел Гібсон.

Boss Level / Hulu / режисер — Джо Карнаган / у головних ролях — Френк Грілло, Мел Гібсон, Наомі Воттс / тривалість — 1 година 41 хвилина / рейтинг Rotten Tomatoes — 77%.

Що кажуть критики. Hollywood Reporter каже, що Boss Level — непогана стрічка, проте вона була б значно кращою, якби сценаристи не пояснювали глядачу кожну деталь. The Guardian зазначає, що бойовик Карнагана — це невдале поєднання кращих фільмів на таку ж тему.