Зірку «Назви мене своїм імʼям» Армі Гаммера звинуватили в насильстві та секс-канібалізмі. Тепер з ним не працює акторське агентство, він втратив три ролі, а майбутні проєкти — під питанням

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Зірку «Назви мене своїм імʼям» Армі Гаммера звинуватили в насильстві та секс-канібалізмі. Тепер з ним не працює акторське агентство, він втратив три ролі, а майбутні проєкти — під питанням

Rich Polk / Stringer / Getty Images

Минулого місяця зірку фільму «Назви мене своїм імʼям» Армі Гаммера звинуватили у фізичному й емоційному насильстві. Кілька жінок розповіли, що актор захоплюється секс-канібалізмом і писав їм, що хоче випити їхню кров або «засмажити ребра на барбекю». Жодна з імовірних жертв поки не подала на Гаммера до суду, проте його репутація вже серйозно постраждала. Через звинувачення Армі Гаммер втратив ролі у трьох проєктах, нещодавно з ним відмовилося співпрацювати агентство WME. Тепер акторська карʼєра Гаммера під питанням. «Бабель» розібрався у заплутаній справі та розповідає, що відбувається.

Американський актор Армі Гаммер походить з родини бізнесменів. Його батьковласник видавництва Knoedler Publishing та компанії з кіновиробництва Armand Hammer Productions Майкл Арманд Гаммер. Прадід — відомий американський бізнесмен та очільник компанії Occidental Petroleum Арманд Гаммер. Він мав українське походження та свого часу товаришував з Володимиром Леніним та Леонідом Брежнєвим. За ним стежило ФБР, вважаючи, що Арманд працює на радянські спецслужби.

Завдяки своєму походженню Армі Гаммер у 2009 році потрапив до рейтингу 38 спадкоємців найбільших статків Vanity Fair — разом з Іванкою Трамп, Блумбергами та Блумінгдейлами. Проте, на відміну від прадіда та батька, Армі ніколи особливо не цікавився бізнесом. Замість цього він вирішив стати актором.

Прадід Армі Гаммера Арманд Гаммер.

Keystone Features / Stringer / Getty Images

Гаммер почав зніматися у кіно у 2005 році. Він грав невеликі ролі у ситкомі «Уповільнений розвиток», серіалах «Вероніка Марс», «Пліткарка» та «Відчайдушні домогосподарки», однак вони не принесли йому слави. Усе змінилося у 2010-му — тоді Гаммер узяв участь у проєкті Девіда Фінчера «Соціальна мережа». За свою роль він отримав нагороду Toronto Film Critics Association, після чого його стали запрошувати до великих проєктів.

У 2011 році Гаммер разом із Леонардо ді Капріо зіграв у біографічній стрічці про директора ФБР Едгара Гувера. У 2013-му — отримав головну роль у вестерні «Самотній рейнджер», де грав разом із Джонні Деппом. Касові збори фільму перевищили 260 мільйонів доларів.

Згодом Гаммер разом із Генрі Кавіллом знявся у «Людині з А.Н.К.Л.» і у 2017 році отримав роль у романтичній драмі «Назви мене своїм ім’ям». Стрічка отримала «Оскар» за найкращий адаптований сценарій. Гаммера за роль у фільмі номінували на «Золотий Глобус». Кар’єра актора стрімко пішла угору.

The Man from U.N.C.L.E.

На початку 2021 року актор опинився у центрі секс-скандалу. Деталі особистого життя Армі Гаммера потрапляли у ЗМІ й до цього. У 2013 році, під час шлюбу з журналісткою Елізабет Чемберс він розповів у інтерв’ю Playboy, що раніше любив хапати жінок за волосся та шию, проте це вже у минулому: «Ти просто не можеш тягати дружину за волосся. Усе зводиться до того, що ти кажеш: «Я дуже сильно тебе поважаю, щоб робити те, що мені наче й хочеться робити». У 2017 році користувачі мережі помітили, що Гаммер лайкає у Twitter пости з шибарі — японською технікою зв’язування, популярною у БДСМ-спільноті.

Rebecca 2020

На початку січня в Instagram з’явився акаунт @houseofeffie. Адміністраторка сторінки почала публікувати повідомлення, які Армі Гаммер нібито надсилав різним жінкам у 2016—2020 роках, до розлучення з Чемберс. У них він описував свої фантазії на тему канібалізму.

У одному повідомленні Гаммер нібито казав, що хоче випити кров дівчини, в іншому — з’їсти серце. У ході одного листування актор нібито зізнався, що він — «стовідсотковий канібал».

Скрини почали поширювати у Twitter. Невдовзі після цього проти Гаммера прозвучали нові звинувачення. Модель Пейдж Лорензе розповіла, що під час стосунків актор маніпулював нею і намагався переконати, що усе, що вони роблять — нормально. За її словами, він навмисне залишав на її тілі синці, розсилав її оголені фото стороннім людям, а одного разу — вирізав літеру А на лобку. Ще одна експартнерка актора Кортні Вуцекович опублікувала скриншоти листування і зазначила, що Гаммер казав, що «хоче зламати її ребро, засмажити його на барбекю і з’їсти».

Сам по собі секс-канібалізм — фетиш, який не означає, що Гаммер справді збирався когось їсти. Наразі жодна з імовірних жертв не подала на актора до суду за насильство і немає доказів, що він комусь зашкодив. Гаммер відкидає усі звинувачення. За словами його адвоката Ендрю Бреттлера, будь-які стосунки актора з жінками базувалися на повній згоді. Однак на тлі скандалу користувачі мережі знайшли також приватний акаунт Гаммера, де він нерідко писав про вживання наркотиків.

Через усе це кар’єра актора істотно постраждала. Невдовзі після того, як компроментуюча інформація почала ширитися у мережі, актор відмовився від зйомок фільму Shotgun Wedding з Дженіфер Лопес. Тепер головного героя зіграє Джош Демел. Згодом стало відомо, що він не зніматиметься в історичному серіалі про Вотергейтський скандал Gaslit та у The Offer — новому проєкті компанії Paramount Plus про створення «Хрещеного батька».

За словами Гаммера, він відмовився від зйомок у Shotgun Wedding, бо не хотів залишати своїх дітей на чотири місяці. Проте інсайдери зазначають, що актора попросили піти з обох проєктів. Минулої пʼятниці співпрацю з актором припинив також холдинг William Morris Endeavor Entertainment (WME), до якого входять акторські агентства.

Call me by your name

Що буде з кар’єрою Гаммера — поки невідомо. До скандалу він встиг завершити зніматись у багатьох перспективних фільмах. Наприклад, у кримінальній драмі Death on the Nile компанії Disney, що має вийти у вересні 2021 року, та у спортивній комедії Next Goal Wins, яку зняв Тайка Вайтіті.

Інсайдери з Disney, однак, зазначають, що у Death on the Nile великий каст, і якщо у справі зʼявляться нові подробиці, компанія може просто прибрати Гаммера з промо.

З майбутніми проєктами все складніше. Наразі Гаммер має знятися у низці фільмів — наприклад, у трилері Billion Dollar Spy. У ньому він має грати з Мадсом Міккельсеном, який виконав роль Ганнібала Лектера у серіалі NBC. У західних ЗМІ також точаться розмови про вихід сиквелу «Назви мене своїм ім’ям». Сценарію до нього ще немає — режисер Лука Гуаданьїно працює над іншими проєктами, зокрема, над Bones & All. Це історія про кохання канібала, у якій знімається Тімоті Шаламе.

Наскільки голлівудські студії будуть готові залучати Гаммера до своїх проєктів, навіть якщо звинувачення не підтвердяться — поки не зрозуміло. Проте, як зазначив один з публіцистів у коментарі Variety, у майбутньому акторові, ймовірно, буде непросто: «Він — не Том Круз. Він отримує ролі, проте його проєкти ніколи не стають хітом касових зборів. Хто зараз боротиметься за зірку, навколо якої така складна історія?»