Що подивитися у вихідні. Кримінальний трилер з Рамі Малеком і Джаредом Лето, другий сезон серіалу «Крізь сніг» та нова драма з Джастіном Тімберлейком

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Кримінальний трилер з Рамі Малеком і Джаредом Лето, другий сезон серіалу «Крізь сніг» та нова драма з Джастіном Тімберлейком

Karolina Uskakovych / «Бабель»

В останній тиждень січня на Netflix, Apple Tv+ і HBO Max з’явилися чотири гучні релізи. Серед них — кримінальний трилер з Рамі Малеком і Джаредом Лето про двох детективів, які намагаються розкрити серію вбивств у Лос-Анджелесі, другий сезон серіалу «Крізь сніг», що змальовує недалеке дистопічне майбутнє, фільм «Палмер» про колишнього шахрая з Джастіном Тімберлейком та драма «Розкопки» із зіркою «Списку Шиндлера» Рейфом Файнзом. «Бабель» зібрав відгуки й оцінки критиків і радить, що подивитися у вихідні.

Трилер «Дрібниці»

Про що фільм. 1990 рік. Заступник шерифа округа Керн Джо «Дік» Дікон відправляється у відрядження до Лос-Анджелесу. У місті він зустрічає молодого детектива Джиммі Бакстера. Той намагається спіймати злочинця, який вбиває молодих жінок. У минулому Джо теж був детективом, тому коли Джиммі пропонує йому ненадовго затриматися в місті, він погоджується. Із часом вони усвідомлюють, що справа, над якою працює Джиммі, пов’язана з тією, яку свого часу марно намагався розкрити Джо. Ролі детективів у The Little Things дісталися Рамі Малеку та Дензелу Вашингтону. У фільмі також грає Джаред Лето.

The Little Things / HBO Max / режисер — Джон Лі Генкок / у головних ролях — Дензел Вашингтон, Джаред Лето, Рамі Малек / тривалість — 2 години 7 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 48%.

Що кажуть критики. Журнал Empire називає стрічку архаїчною і каже, що вона не додає нічого нового у свій жанр. The New York Times пише, що фільм можна й подивитися, проте він навряд чи здивує чи вразить.

Драма «Палмер»

Про що фільм. У підлітковому віці Едді Палмер був талановитим футболістом, однак його спортивна кар’єра завершилася на першому курсі університету — він потрапив до в’язниці за шахрайство. Відтоді минуло 12 років. Тепер Едді вийшов на волю і готовий розпочати нове життя. Він повернувся до рідного містечка та живе зі своєю бабусею Вівіан. Однак місцеві не вірять у те, що Едді змінився. Єдина людина, з якою у нього хороші стосунки, — сусідка Вівіан Шеллі. Одного дня Шеллі зникає. Едді залишається доглядати за її семирічним сином Семом.

Palmer / Apple TV+ / режисер — Фішер Стівенс / у головних ролях — Джастін Тімберлейк, Аліша Уейнрайт, Джуно Темпл / тривалість — 1 година 50 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 77%.

Що кажуть критики. Movie Nation зазначає, що Palmer — доволі невибагливий фільм, проте гра Джастіна Тімберлейка робить його вартим перегляду. The Wall Street Journal пише, що стрічка доводить не лише те, що Тімберлейк є чудовим актором, але й що достатня кількість часу і талант можуть перетворити навіть клішований сюжет на класику.

Історична драма «Розкопки»

Про що фільм. 1939 рік. Вдова відставного британського полковника Едіт Прітті наймає археолога-самоука Безіла Брауна розкопати курган, розташований поблизу маєтку, який купив її загиблий чоловік. Під час розкопок Браун знаходить стародавнє поховання. Прітті та Браун усвідомлюють, що зробили грандіозне відкриття. Проте невдовзі про знахідку дізнаються науковці з Британського музею на чолі з Чарльзом Філліпсом. Вони хочуть припинити аматорські розкопки. У ролі Безіла Брауна — зірка «Списку Шиндлера» Рейф Файнз.

The Dig / Netflix / режисер — Саймон Стоун / у головних ролях — Лілі Джеймс, Кері Малліган, Рейф Файнз, Джонні Флінн / тривалість — 1 година 52 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes —88%.

Що кажуть критики. Журнал Empire зазначає, що The Dig — це добре зіграний та візуально красивий фільм, який, однак, не надто занурюється в історію. The Times (UK) пише, що новий фільм Саймона Стоуна — це серйозне, високоінтелектуальне і пронизливе кіно, яке неможливо пропустити.

Постапокаліптичний серіал «Крізь сніг» — другий сезон

Про що серіал. Намагаючись зупинити кліматичні зміни, учені випадково охолодили планету настільки, що вона стала непридатною для життя. Більшість людей померли. Врятуватися вдалося лише пасажирам потяга Snowpiercer, створеного мультимільярдером Вілфордом. Тепер потяг нескінченно курсує замерзлою планетою, але ресурси на ньому обмежені. Поступово на борту наростає конфлікт між заможними пасажирами та «зайцями», які потрапили на потяг незаконно й отримують мінімум їжі. Керівництво жорстко придушує усі повстання, проте коли в потягу стається вбивство, звертається по допомогу до колишнього офіцера поліції Андре Лейтона, який теж їде незаконно. Серіал є рімейком однойменного південнокорейського фільму 2013 року Пона Чжун Хо.

Snowpiercer / Netflix / шоуранер — Джош Фрідмен / у головних ролях —Дженніфер Коннеллі, Давид Діггз, Мікі Самнер / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 90%.

Що кажуть критики. The Playlist каже, що нові 8 епізодів — найкращі в серіалі. Independent називає Snowpiercer трилером, який ризикує перетворитися на мильну оперу.