Що подивитися у вихідні. «Диво-жінка 1984», нова постапокаліптична стрічка з Джорджем Клуні й анімаційний фільм від студії Pixar

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. «Диво-жінка 1984», нова постапокаліптична стрічка з Джорджем Клуні й анімаційний фільм від студії Pixar

«Бабель»

Цього тижня на стримінгових платформах Netflix, HBO Max та Disney+ вийшли чотири гучні релізи. Серед них — супергеройська стрічка «Диво-жінка 1984», що розповідає про нові пригоди Діани Прінс, анімаційний фільм «Душа» від Pixar, історичний серіал «Бріджертони» від продюсерки «Як уникнути покарання за вбивство» і науково-фантастична стрічка «Опівнічне небо», яку зрежисував Джордж Клуні. «Бабель» зібрав оцінки та відгуки критиків і радить, що подивитися у вихідні.

Науково-фантастичний фільм «Опівнічне небо»

Про що фільм. 2049 рік. Невідомий катаклізм знищив майже все життя на планеті. Учений Августин, який займався науковими дослідженнями в Арктиці, знає, що невдовзі загине від серйозної хвороби, яка потребує діалізу. Він вирішує використати час, що в нього залишився, щоб попередити про катаклізм астронавтів. Екіпаж космічного корабля Æther якраз повертається на Землю, дослідивши придатний для життя супутник Юпітеру. Проте вийти з ним на звʼязок непросто — сигнал занадто слабкий і не може дістатися корабля. В основі стрічки — книжка «Доброго ранку, опівноче» Лілі Брукс-Долтон.

The Midnight Sky / Netflix / режисер — Джордж Клуні / у головних ролях — Джордж Клуні, Фелісіті Джонс, Кайл Чендлер, Софі Рандл / тривалість — 2 години 2 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 54%.

Що кажуть критики. Newsday пише, що космічна драма Джорджа Клуні має чудовий вигляд, однак у ній недостатньо драми та напруги. BBC.com зазначає, що змальована у фільмі історія перегукується із сучасністю, однак все одно не сприймається як реальна.

Супергеройський фільм «Диво-жінка 1984»

Про що фільм. Події у фільмі розгортаються у 1984 році. Діана Прінс працює куратором у Смітсонівському інституті. Про те, що вона Диво-жінка, майже ніхто не здогадується. Після смерті коханого Діана намагається не заводити близьких стосунків і товаришує лише з антропологом Барбарою, яка працює на бізнесмена Максвелла Лорда. Лорд одержимий дослідженнями магічних артефактів і одного дня за допомогою них перетворює свою помічницю на чудовисько. Розлючена Барбара вирішує помститися бізнесмену. Максвелл звертається по допомогу до Діани й обіцяє повернути до життя її коханого.

Wonder Woman 1984 / HBO Max / режисер — Петті Дженкінс / у головних ролях — Ґал Ґадот, Кріс Пайн, Крістен Віг, Педро Паскаль / тривалість — 2 години 35 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 75%

Що кажуть критики. Empire Magazine зазначає, що Wonder Woman 1984 — це яскравий пригодницький фільм. Натомість ReelViews каже, що стрічка гірша за попередню та має типову для більшості супергеройських сиквелів ваду — їй бракує свіжості.

Історично-драматичний серіал «Бріджертони»

Про що серіал. 1813 рік. У Лондоні щойно розпочався новий cезон — аристократичні сім’ї намагаються знайти нащадкам пару. Леді Віолетта Бріджертон хоче видати заміж свою старшу доньку Дафну. Щоб уникнути небажаних залицяльників, Дафна домовляється з холостим герцогом Гастінгсом — вони вдаватимуть, ніби цікавляться одне одним, проте насправді їх нічого не повʼязуватиме. Це має дозволити Дафні виграти трохи часу і знайти людину, яку вона по-справжньому покохає, однак усе йде не за планом. В основі серіалу — низка історичних романів американської письменниці Джулії Квін. Продюсер проєкту — Шонда Раймс, відома за серіалом «Як уникнути покарання за вбивство».

Bridgerton/ Netflix / шоуранер — Кріс ван Дусен / у головних ролях — Фібі Дайневор, Нікола Кохлен, Джонатан Бейлі / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 96 %

Що кажуть критики. Entertainment Weekly пише, що Bridgerton — це серіал для тих, хто любить «Гордість і упередження», але хотів би, щоб там було більше сексу. Newsday зазначає, що нова робота Шонди Раймс — це красивий романтичний серіал, який сподобається широкій аудиторії, проте в ньому немає нічого суттєвого.

Анімаційний фільм «Душа»

Про що фільм. Новий проєкт студії Pixar розповідає про музиканта Джо Гарднера. Він викладає у школі, однак мріє грати джаз на сцені. Зрештою, йому випадає шанс виступити у клубі, але він випадково провалюється в дорожній люк, а його душа відділяється від тіла. Джо опиняється у дивному місці, де перебувають усі душі, перш ніж потрапити на Землю. Там він стає наставником для молодої душі 22, яка не хоче заселятися в людське тіло, і водночас намагається знайти спосіб повернутися до життя.

Soul / Disney+ / режисер — Піт Доктер / у головних ролях —Джеймі Фокс, Тіна Фей / тривалість — 1 година 40 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 97%

Що кажуть критики. Entertainment Weekly каже, що «Душа» — один з кращих фільмів Pixar за останні кілька років. The Times зазначає, що фільм сумний, але водночас кумедний і майстерно зроблений.