Що подивитися у вихідні. Новий фільм з Меріл Стріп, мюзикл від творця серіалу «Хор» Раяна Мерфі та кримінальна драма із зіркою «Дивовижної місіс Мейзел» Рейчел Броснаген

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Новий фільм з Меріл Стріп, мюзикл від творця серіалу «Хор» Раяна Мерфі та кримінальна драма із зіркою «Дивовижної місіс Мейзел» Рейчел Броснаген

Netflix

Цього тижня на стримінгових платформах Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max і Apple Tv+ з’явилася низка яскравих новинок. Це драмеді «Нехай говорять» із Меріл Стріп, серіал «Дикунки» про пригоди дівчат-підлітків, які після авіакатастрофи опинилися на безлюдному острові, кримінальна драма із зіркою серіалу «Дивовижна місіс Мейзел» Рейчел Броснаген і новий фільм-мюзикл від автора «Хору» та «Голлівуду» Раяна Мерфі. «Бабель» зібрав відгуки й оцінки критиків і підказує, що подивитися у вихідні.

Підліткова драма «Дикунки»

Про що серіал. Новий проєкт сценаристки «Шибайголови» Сари Штрайхер за сюжетом нагадує щось середнє між «Повелителем мух» і серіалом Lost. Батьки відправляють групу дівчат-підлітків до центру для проблемних дітей на Гаваях. Вони вірять, що організація The Dawn of Eve («Світанок Єви»), якою керує вчена Гретхен Кляйн, зможе допомогти їм розібратися в собі. Під час польоту стається аварія — літак падає в океан, а весь екіпаж — гине. Семеро дівчат лишаються самі на безлюдному острові. Проте насправді усе це — далеко не випадковість.

The Wilds / Amazon Prime / шоуранер — Сара Штрайхер / у головних ролях — Рейчел Гріффітс, Рейн Едвардс, Трой Вінбуш, Гелена Говард / тривалість — 10 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 71%.

Що кажуть критики. Roger Ebert називає серіал хітом сезону. CBR пише, що у серіалу хороший задум, проте він зведений нанівець, оскільки «Дикунки» погано написані, а автори не можуть вчасно розкрити персонажів.

Драмеді «Нехай говорять»

Про що фільм. Еліс — відома письменниця. Напередодні отримання престижної нагороди Footling Prize вона вирушає в морський круїз. Під час подорожі Еліс хоче відновити стосунки з університетськими подругами, яких давно не бачила, і попрацювати над рукописом нової книги. Проте все виявляється складніше, ніж здається на перший погляд. Одна з подруг, Роберта, ненавидить Еліс за те, що та взяла її життя за основу своєї книги-бестселера. Інша, Сьюзен, марно намагається вберегти мир між Робертою та Еліс. Увесь фільм знятий на борту круїзного корабля Queen Mary 2. Більшість діалогів — імпровізовані.

Let Them All Talk / HBO Max / режисер — Стівен Содерберг / у головних ролях — Меріл Стріп, Кендіс Берген, Даян Віст, Лукас Хеджес / тривалість — 1 година 53 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 93%.

Що кажуть критики. Rogert Ebert називає Let Them All Talk оманливо легким фільмом про складні речі. The Wrap вважає, що нова робота Стівена Содерберга дотепно зображує стосунки героїв і питання відповідальності митця перед своїми музами.

Кримінальна драма «Я — твоя жінка»

Про що фільм. «Я — твоя жінка» — кримінальна драма у стилі неонуар. Події у фільмі розгортаються у 1970-х роках. Головна героїня — домогосподарка Джин. Вона добре знає, що її чоловік Едді — злочинець, проте кохає його та мріє про спільних дітей. Одного дня Едді повертається додому з немовлям. Він каже, що малюк — їхній син, і що «він про все потурбувався». Джин не ставить зайвих запитань. Усе змінюється, коли Едді не приходить додому ночувати. У будинок вривається його товариш Джиммі та каже, що Джин треба терміново тікати разом з дитиною. Поступово Джин з’ясовує, що Едді не тільки крадій — він причетний до значно серйозніших злочинів. Головну роль у стрічці виконала зірка популярного серіалу «Дивовижна місіс Мейзел» Рейчел Броснаген.

I'm Your Woman/ Amazon Prime / режисер — Джулія Гарт / у головних ролях — Рейчел Броснаген, Білл Хек, Арінзе Кене, Марша Стефані Блейк / тривалість — 2 години / рейтинг Rotten Tomatoes — 78%.

Що кажуть критики. На думку Empire Magazine, Iʼm Your Woman — це стильна, напружена кримінальна драма. The Guardian рекомендує переглянути стрічку, хоча не виключає, що її захочеться вимкнути на середині.

Анімаційний фільм «Ті, хто ходять у вовчій шкурі»

Про що фільм. Wolfwalkers — нова робота студії Cartoon Saloon, що створила анімаційні фільми The Secret of Kell і Song of the Sea. Події у фільмі розгортаються у Великій Британії 1650-х років. Люди сприймають вовків як жахливих демонічних істот. Після серії нападів вовків на віддалений аванпост в Ірландії Олівер Кромвель відправляє мисливця Білла Гудфелоу знайти та знищити останню вовчу зграю. Потайки слідом за Біллом вирушає його донька Робін. Вона хоче допомогти Біллу, проте дорогою зустрічає дівчинку Мехб. Та розповідає Робін про «тих, хто ходять у вовчій шкурі» і перетворює доньку мисливця на одну з істот, яких він заприсягнувся знищувати.

Wolfwalkers / Apple TV+ / режисери — Томм Мур, Росс Стюарт / у головних ролях — Онор Клінфсі, Єва Віттакер, Шон Бін, Нора Тумі / тривалість — 1 година 43 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 98%.

Що кажуть критики. Movie Nation називає Wolfwalkers кращим анімаційним фільмом 2020 року. Polygon зазначає, що фільм майстерно створений та ретельно продуманий, а в самій історії багато непередбачуваних сюжетних поворотів.

Мюзикл «Випускний»

Про що фільм. Фільм знято за сценарієм однойменного бродвейського мюзиклу. У центрі сюжету — школярка Емма, яка мешкає в невеличкому містечку у штаті Індіана. Дівчина хоче прийти на випускний бал зі своєю коханою, однак у школі їй це забороняють. Зірка Бродвею Ді Ді Аллен та її колеги вирішують влаштувати Еммі власний випускний. Цим вони хочуть не лише допомогти дівчині, але й повернути собі популярність після останньої вистави, що провалилася. The Prom — нова робота автора серіалів «Хор», «Політик» і «Голлівуд» Раяна Мерфі.

The Prom / Netflix / режисер — Раян Мерфі / у головних ролях — Ніколь Кідман, Меріл Стріп, Джеймс Корден / тривалість — 2 години 12 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 68%.

Що кажуть критики. New York Post вважає, що екранізація «Випускного» набагато зворушливіша за оригінал. Financial Times пише, що фільм настільки ж блискучий та штучний, як набір зубних вінірів.