Що подивитись у вихідні. Продовження «Ейфорії», нова драма від творця «Бійцівського клубу» Девіда Фінчера та науково-фантастичний серіал про життя на інших планетах

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитись у вихідні. Продовження «Ейфорії», нова драма від творця «Бійцівського клубу» Девіда Фінчера та науково-фантастичний серіал про життя на інших планетах

Артем Марков / «Бабель»

На початку грудня стримінгові сервіси Netflix, Hulu, HBO Max та Amazon Prime випустили низку нових релізів. Серед них — фільм «Манк» від творця «Бійцівського клубу» Девіда Фінчера, продовження серіалу «Ейфорія» з Зендаєю у головній ролі, детективний серіал про пригоди братів Гарді та науково-фантастичний серіал про життя на інших планетах. Короткий гід «Бабеля».

Драма «Манк»

Про що фільм. «Манк» розповідає історію співавтора популярного фільму «Громадянин Кейн», сценариста Германа Манкевича. Чорно-біла стрічка змальовує його життя у Голлівуді 1930—1940-х, роботу над культовою картиною та співпрацю із режисером «Громадянина Кейна» Орсоном Веллсом. У 1942 році Манкевич та Веллс разом отримали «Оскар» за сценарій до фільму. «Манк» — перша повнометражна картина Девіда Фінчера після виходу «Загубленої» п’ять років тому.

MANK / Netflix / режисер — Девід Фінчер / у головних ролях — Ґері Олдмен, Том Берк, Лілі Коллінз / тривалість — 2 години 11 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 87%.

Що кажуть критики. CNN пише, що стрічка має всі шанси позмагатися за премію «Оскар». The Telegraph називає «Манк» фільмом на всі часи, який нагадує «заборонену казку з голлівудських катакомб».

Детективний серіал «Брати Гарді»

Про що серіал. В основі «Братів Гарді» — однойменна серія дитячих романів про пригоди братів Френка та Джо. Перша книга серії вийшла у 1927 році. Відтоді на світ з’явилося близько 400 романів, за їхніми мотивами зробили три екранізації — остання вийшла в 1990-х. У новій версії «Братів Гарді» 16-річний Френк та його 12-річний брат Джо переїжджають у невелике містечко Бріджпорт після загибелі матері й допомагають батькові-детективу розслідувати справи.

The Hardy Boys / Hulu / шоуранери — Стів Кокрейн, Джейсон Стоун / у головних ролях — Александр Елліот, Рохан Кемпбелл, Дженніфер Сюн / тривалість — 13 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Laughing Place вважає «Братів Гарді» серіалом із захопливою і загадковою історією, що підходить для глядачів будь-якого віку. AV club каже, що в ньому могло б бути й побільше несподіваних сюжетних поворотів.

Підліткова драма «Ейфорія», спецепізод

Про що серіал. «Ейфорія» — адаптація однойменного ізраїльського серіалу 2012 року. Головна героїня — 17-річна Ру. Дівчина має наркозалежність і чимало часу проводить у реабілітаційному центрі, намагаючись її позбутися. Після повернення додому вона стикається з проблемами у школі та родині і знову починає вживати заборонені препарати. Тим часом у класі Ру з’являється нова учениця — дівчина-трансґендер Джулс. Між ними зав’язуються дружні стосунки. Роль Ру виконала популярна співачка Зендая. Прем’єру другого сезону через пандемію коронавірусу відклали на 2021 рік, проте цього грудня компанія випустить два спецепізоди.

Euphoria / HBO / шоуранер — Сем Левінсон / у головних ролях — Зендая, Гантер Шафер, Сідні Свіні / тривалість — 2 епізоди / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Observer називає перший сезон серіалу естетично привабливим та добре зрежисованим, проте зазначає, що сценарій дещо недопрацьований. Time каже, що «Ейфорія» — це нудна драма про покоління Z.

Драма «Звук металу»

Про що фільм. Рубен — барабанщик хеві-метал гурту. Він не уявляє свого життя без музики, проте під час гастролей помічає, що починає втрачати слух. Лікарі кажуть, що з часом симптоми погіршаться. Чоловік вирішує, що його життю покладено край. Проте колега Рубена вмовляє його вступити у спеціальну общину, що допомагає людям з вадами слуху. «Звук металу» — режисерський дебют співавтора «Місця під соснами» Даріуса Мардера.

Sound of Metal / Amazon Prime / режисер — Даріус Мардер / у головних ролях — Різ Ахмед, Олівія Кук, Дакота Джонсон / тривалість — 2 години 10 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 97%.

Що кажуть критики. Chicago Tribune каже, що фільм дещо схематичний і недопрацьований, однак Різ Ахмед приголомшливий у своїй ролі. The Wrap зазначає, що картина уникає банальних кліше про «тріумф людського духу», якими сповнені більшість фільмів про інвалідність.

Науково-фантастичний серіал «Інші світи»

Про що серіал. За останні 20 років астрономи виявили за межами Сонячної системи тисячі планет. З великою імовірністю хоча б на кількох із них існує життя. «Інші світи» розповідають про останні дослідження, що вивчають планети з подібними до Землі екосистемами та за допомогою компʼютерної графіки намагаються уявити, якими можуть бути їхні мешканці. Оповідач історії — популярна англійська акторка Софі Оконедо.

Alien Worlds / Netflix / шоуранер — Стефані Фошер / у головних ролях — Стюарт Армстронг, Майкл Фоел, Адам Франк, Софі Оконедо / тривалість — 4 епізоди / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Daily Beast називає серіал «міжгалактичною версією Planet Earth». Thrillist каже, що «Інші світи» — це мікс документального фільму і наукової фантастики, що порівнює створені за допомогою комп’ютерної графіки чужорідні світи та життя на Землі.