Що подивитися у вихідні. Другий сезон «Темних матерій», різдвяна комедія про пригоди двійників та новий трилер з зіркою «Американської історії жахів» Сарою Полсон

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Другий сезон «Темних матерій», різдвяна комедія про пригоди двійників та новий трилер з зіркою «Американської історії жахів» Сарою Полсон

Цього тижня на стримінгових сервісах Netflix, Hulu, HBO та Disney+ з’явилося п’ять цікавих релізів. Серед них — другий сезон фентезійного серіалу «Темні матерії», знятого за культовою книгою Філіпа Пулмана, різдвяна комедія про пригоди дівчат-двійників, новий трилер «Тікай» із зіркою «Американської історії жахів» Сарою Полсон та документальний серіал про кіновсесвіт Marvel. Короткий гід «Бабеля».

Фентезійний серіал «Темні матерії», другий сезон

Про що серіал. В основі «Темних матерій» — однойменна трилогія британського письменника Філіпа Пулмана, що змальовує магічний світ, подібний до нашого. Головна героїня серіалу — 12-річна сирота Ліра Белаква — живе в оксфордському коледжі. Час від часу дівчинку провідує опікун, лорд Азріел. Ліра мріє вирушити разом з ним на Північ досліджувати елемент, здатний відкрити дорогу у паралельні світи, проте натомість опиняється під наглядом загадкової місіс Колтер. Тим часом в Окфорді починають діяти дивні жерці, які викрадають дітей. Після того, як зникає її друг Роджер, Ліра тікає до Лондона, а потім вирушає на Північний полюс. Вона намагається врятувати друга і знайти лорда Азріела.

His Dark Materials / HBO / шоуранер — Джейн Трентер / у головних ролях — Дафні Кін, Рут Вілсон, Джеймс Мак-Евой, Лін-Мануель Міранда / тривалість — 9 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 80%.

Що кажуть критики. Mashable каже, що другий сезон «Темних матерій» настільки ж містичний та інтригуючий, як і перший. Натомість Independent зазначає ,що серіал хоча й добре виглядає та чудово знятий, однак не надто вражає.

Романтична комедія «Обмін принцесами: повторна заміна»

Про що фільм. Switched Again — продовження популярної романтичної комедії The Princess Switch, що розповідає про пригоди дівчат-двійників. Одна з них — герцогиня Монтенаро Маргарет Делакур. Вона заручена з белгравським кронпринцом Едвардом і одного дня стане королевою. Інша — працівниця кондитерської Стейсі. Попри різне соціальне становище, обидві дівчини мають чимало проблем у житті. Випадково зустрівшись на конкурсі кондитерів, Маргарет та Стейсі усвідомлюють, що схожі як дві краплі води. Вони вирішують на дві доби помінятися місцями. У результаті Стейсі закохується у кронпринца, а герцогиня — у простого хлопця Кевіна.

The Princess Switch: Switched Again / Netflix / режисер — Майкл Рол / у головних ролях — Ванесса Енн Гадженс, Сем Палладіо, Сьюанн Браун, Марк Флайшманн / тривалість — 1 година 37 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 55%.

Що кажуть критики. Variety пише, що Switched Again сподобається усім глядачам, які полюбляють милі різдвяні фільми. Ready Steady Cut називає сиквел значно слабшим за першу частину.

Трилер «Тікай»

Про що фільм. Сімнадцятирічна Хлоя паралізована нижче талії. Дівчина страждає на діабет, астму та має серйозні проблеми з серцем. Майже усе за неї робить матір Діана. А сама Хлоя постійно вживає безліч ліків, навчається вдома та не спілкується з однолітками. Стосунки між матір’ю та донькою доволі теплі. Проте одного дня усе змінюється — Хлоя знаходить удома ліки, виписані для її матері. Вона не надає цьому великого значення, але коли мати починає давати їй ці пігулки, усвідомлює, що відбувається щось дивне. Поступово Хлоя відкриває усе більше моторошних секретів і вирішує втекти з дому. Роль Діани у Run дісталася зірці «Американської історії жахів» Сарі Полсон.

Run / Hulu / режисер — Аніш Чаганті / у головних ролях — Сара Полсон, Кіра Аллен, Оналі Еймс / тривалість — 1 година 30 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 98%.

Що кажуть критики. Chicago Tribune описує стрічку як не надто новаторський, проте розважальний трилер про стосунки матері та доньки. Hollywood Reporter відзначає майстерну акторську гру Сари Полсон та Кіри Аллен і каже, що від неї практично неможливо відірватися.

Документальний серіал «Марвел 616»

Про що серіал. Документальний серіал складається з восьми епізодів, знятих різними режисерами. У фокусі кожного з них окрема історія, що показує глядачу залаштунки Всесвіту Marvel. Перший епізод змальовує історію японського телевізійного шоу «Спайдермен», яке вперше представило героїв студії японській аудиторії. Другий епізод розповідає про жінок, що працюють над фільмами Marvel. Четвертий містить інтерв’ю з письменниками, які розробляли багатьох відомих персонажів, та розповідає історію забутих героїв коміксів.

Marvel 616 / Disney+ / шоуранер — Девід Гельб / у головних ролях — Сана Аманат, Пол Шир, Дж. Віллоу Вілсон / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. CNN вважає, що серіал сподобається усім, хто цікавиться процесом створення робіт Marvel. На думку Forbes, Marvel 616 розповідає історію кіностудії у професійній, проте розважальній манері.

Драматичний серіал «Нічия земля»

Про що серіал. Француз Антуан Геберт пробирається через Туреччину до Сирії, намагаючись знайти свою сестру Анну. Офіційно дівчина вважається загиблою у теракті, проте чоловік переконаний, що його сестра просто сфабрикувала свою смерть і насправді воює проти ІДІЛ. У Сирії йому непросто — Антуан не знає жодного слова арабською і ледве не опиняється у полоні терористів. Після того, як його рятує Загін народної оборони, що повністю складається з курдських жінок, Антуан вирішує приєднатися до їхньої боротьби.

No Man’s Land/ Hulu / шоуранери — Аміт Коен, Марія Фельдман / у головних ролях — Фелікс Моаті, Мелані Тьєррі, Дін Рідж / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 40%.

Що кажуть критики. The Playlist вважає, що No Man’s Land бракує чіткої мети, а те, що війна формує несподівані союзи, вже давно не новина. Decider називає серіал «інтригуючою історією».