Що подивитись у вихідні. Четвертий сезон «Хорошого лікаря», новий горор про вченого, який розслідує паранормальні явища, та історична драма — претендент на премію «Оскар»

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитись у вихідні. Четвертий сезон «Хорошого лікаря», новий горор про вченого, який розслідує паранормальні явища, та історична драма — претендент на премію «Оскар»

Netflix

У перший тиждень листопада на стримінгових сервісах Netflix та Hulu з’явилося кілька релізів. Найцікавіші — четвертий сезон серіалу «Хороший лікар» з Фредді Гаймором, іспанська історична драма «Нескінченна траншея» (її вже висунули на премію «Оскар»), новий горор про цинічного лікаря-гематолога, який розслідує надприродні явища та романтична комедія «Операція “Різдвяна посилка”» з Кетрін Ґрем. «Бабель» зібрав відгуки та оцінки критиків і підказує, що подивитись у вихідні.

Романтична комедія «Операція Різдвяна посилка»

Про що фільм. Починаючи з 1952 року, військовослужбовці американської авіабази «Андерсен» на острові Гуам щорічно доправляють іграшки, ліки, їжу та інші припаси мешканцям Мікронезії. Конгресмен Енджі Бредфорд вважає, що використовувати військових, щоб «розсилати різдвяні подарунки» — нерозумно, тому коли від неї вимагають знайти спосіб скоротити витрати на армію, відправляє на Гуам свою помічницю Еріку. Дівчина має проіснпектувати острів та написати про те, що побачила, спеціальний звіт. Капітану Ендрю Янцу доручають показати Еріці Гуам. Поступово між ними виникають романтичні почуття.

Operation Christmas Drop / Netflix / режисер — Мартін Вуд / у головних ролях — Александр Людвіг, Кетрін Ґрем / тривалість — 1 година 36 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 60%.

Що кажуть критики. На думку Variety, «Операція “Різдвяна посилка”» — заспокійлива романтична комедія, яка мало чим відрізняється від інших представників жанру. Digital Spy називає фільм нудним та посереднім. Видання зазначає, що замість нього краще було б створити дві окремих стрічки — одну про гуманітарну операцію, а іншу — про стосунки головних героїв.

Історична драма «Нескінченна траншея»

Про що фільм. Іспанія, 1936 рік. У країні щойно розпочалася громадянська війна між республіканцями та силами генерала Франсіско Франко. Головний герой — Хігіньо — свого часу відкрито виступав проти Франко, а тепер змушений переховуватися від його прихильників. Після того, як Хігіньо ледве вдається втекти від Громадянської гвардії і повернутися до своєї дружини Рози, він вирішує, що виходити з дому — ризиковано. Чоловік викопує під підлогою свого будинку яму і зрештою проводить у ній наступних 33 роки. «Нескінченна траншея» — фільм, який Іспанія висунула на премію «Оскар» 2021 року.

The Endless Trench / Netflix / режисери — Джон Гараньо, Айтор Аррегі, Хосе-Марі Генагага / у головних ролях — Белен Куеста, Антоніо де ла Торре, Хосе Мануель Пога, Еміліо Паласіос / тривалість — 2 години 27 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 87 %.

Що кажуть критики. Hollywood Reporter називає «Нескінченну траншею» захоплюючою стрічкою з майстерною акторською грою. Іспанське видання Fotogramas описує фільм як історію про мовчазну битву, спротив, страх та самотність.

Містичний горор «Паранормальне»

Про що серіал. «Паранормальне» — перший серіал Netflix, знятий у Єгипті. Події в ньому розгортаються у 1960-х. Цинічний лікар-гематолог Рефаат Ісмаїл не вірить у надприродне і вважає, що будь-чому можна знайти наукове пояснення. Проте після того, як йому виповнюється 40, Ісмаїл починає постійно стикатися з дивними явищами. Намагаючись з’ясувати, що відбувається, він звертається по допомогу до своєї колеги Меггі. Разом вони занурюються у світ паранормального та намагаються врятувати від небезпеки своїх рідних та близьких.

Paranormal / Netflix / шоуранер — Амр Салама / у головних ролях — Ахмед Амін, Рім Абд Ель Кадер, Сама Ібрагім / тривалість — 6 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Decider називає Рефаата Ісмаїла одним із найунікальніших персонажів у жанрі містичного горору. Popsugar рекомендує переглянути «Паранормальне» усім шанувальникам іншого серіалу від Netflix — «Привиди маєтку Блай».

Медична драма «Хороший лікар», четвертий сезон

Про що серіал. «Хороший лікар» — робота Девіда Шора, автора культового серіалу «Доктор Хаус». Знятий за мотивами однойменної південнокорейської драми, він розповідає про молодого, але надзвичайно талановитого лікаря Шона Мерфі, який має аутизм та синдром Саванта. Усе життя хлопець провів у провінції, однак завдяки феноменальним медичним здібностям з легкістю влаштовується до престижної клініки у Сан-Хосе дитячим хірургом. Особливості Шона дозволяють йому швидко ставити точні діагнози та рятувати життя пацієнтів, проте суттєво ускладнюють комунікацію з навколишніми. У новому сезоні Шон та інші головні герої борються з пандемією коронавірусу.

The Good Doctor / Hulu / шоуранер — Девід Шор / у головних ролях — Фредді Гаймор, Ніколас Гонзалес, Антонія Томас / тривалість —18 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній

Що кажуть критики. TV Fanatic зазначає, що, попри тематику сезону, головні герої залишилися вірними собі, а самому серіалу вдалося не стати «напівдокументальним фільмом» про пандемію коронавірусу.

Романтична комедія «Кохання та анархія»

Про що серіал. Кар’єристка Софі заробляє на життя тим, що розробляє нові стратегії розвитку для бізнесів. Вона заміжня і має двох дітей. Одного разу фірма, на яку працює Софі, посилає її модернізувати компанію Lund Publishing, де жінка зустрічає молодого інженера Макса. Між ними розпочинається своєрідна гра — вони фліртують та кидають один одному різноманітні виклики.

Love and Anarchy / Netflix / шоуранер — Ліза Ланґсет / у головних ролях — Іда Енгволь, Бйорн Мостен, Гізем Ердоган, Йоганнес Кунке / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Decider пише, що ідея Love and Anarchy — доволі інтригуюча, але головним героям бракує глибини. The Review Geek зазначає, що серіал міг би бути досить хорошим, проте йому це не вдається через слабких персонажів, погано продуманий сюжет та брак моментів, що запам’ятовуються.